Coollotto.net

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 8,567
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,520
Parë për herë të parë: January 29, 2019
Parë për herë të fundit: December 29, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Coollotto.net ekziston për të ofruar reklama të padëshiruara dhe ndërhyrëse vetëm për vizitorët e tij që nuk dyshojnë. Faqja përdor taktika mashtruese të inxhinierisë sociale në një përpjekje për t'i bërë përdoruesit të abonohen në shërbimet e saj të njoftimit shtytës duke klikuar butonin "Lejo". Sidoqoftë, faqet e internetit të mashtrimit të këtij lloji rrallë e deklarojnë këtë në mënyrë të qartë. Në vend të kësaj, ata përpiqen të krijojnë përshtypjen se klikimi i butonit do të ketë një efekt krejtësisht të ndryshëm.

Shumë pretendojnë sikur është pjesë e një kontrolli CAPTCHA dhe përdoruesit duhet të provojnë se nuk janë robotë. Skenarë të tjerë të zakonshëm përfshijnë pretendimin sikur klikimi "Lejo" do t'i japë përdoruesit qasje në përmbajtje shtesë, të tilla si video ose skedarë gati për t'u shkarkuar. Përdoruesit nuk do ta kuptojnë se janë abonuar në faqe derisa të marrin njoftimin ose reklamën e parë të bezdisshme.

Duhet theksuar se reklamat e bëra nga burime të tilla të dyshimta janë të besueshmerrallë. Në fakt, e kundërta është shumë e vërtetë, pasi reklamat përdoren për të promovuar faqe të tjera të dyshimta, faqe phishing, dhurata të rreme dhe më shumë. Përdoruesit mund të hasin edhe oferta për të shkarkuar aplikacione në dukje të dobishme që rezultojnë të jenë asgjë më shumë se adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe lloje të tjera PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

SpyHunter zbulon dhe heq Coollotto.net

Detajet e sistemit të skedarit

Coollotto.net mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
# Emri i skedarit MD5 Zbulimet
1. Restoro (2).exe 3f470e460933bc82685e1204b133e998 235

URL-të

Coollotto.net mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

coollotto.net

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...