Announcements Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 16...

Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 16 janar - 22 janar 2022

Këtë javë, ekipi i kërkimit të malware SpyHunter ka nxjerrë në pah një përmbledhje javore të kërcënimeve të zakonshme dhe kritike të malware që aktualisht po prekin kompjuterët në mbarë botën. Hidhini një sy raportit të kësaj jave dhe qëndroni përpara kërcënimeve në trend të malware!

Këtë javë në Video Malware

Ky episod diskuton temat e mëposhtme: Si Alpha Speed Booster dhe ChillSearch janë programe potencialisht të padëshiruara që mund të rrëmbejnë kompjuterët Windows dhe Mac dhe si Nqhd Ransomware bashkohet me familjen STOP/Djvu të kërcënimeve malware për të zhvatur para nga përdoruesit e kompjuterit.

Sinjalizimet e javës për sigurinë e malware

 

ransomware Dehd Ransomware
Dehd Ransomware është një variant i familjes së kërcënimeve STOP/Djvu dhe kërkon të marrë para nga përdoruesit e kompjuterit pasi ka koduar disa skedarë dhe në thelb i mban peng derisa të paguhet një tarifë shpërblimi. Lexo më shumë

 

 

rrëmbyes i shfletuesit Përforcues i shpejtësisë alfa
Alpha Speed Booster është një rrëmbyes i shfletuesit që ka lidhur shtesat dhe komponentët e shfletuesit të uebit që ndikojnë në kompjuterët ku aplikacionet e instaluara të shfletuesit dhe cilësimet e internetit modifikohen duke ngarkuar potencialisht përmbajtje të diskutueshme dhe duke shkaktuar potencialisht ridrejtime të padëshiruara të faqes. Lexo më shumë

 

 

Nqhd Ransomware
Nqhd Ransomware është një kërcënim kompjuterik kërkues që kërkon vëmendjen dhe paratë e përdoruesit përmes enkriptimit të skedarëve ku i mban ato skedarë për peng duke i shtyrë përdoruesit e viktimizuar të kompjuterëve të paguajnë një tarifë të konsiderueshme shpërblimi për të deshifruar dhe rivendosur të njëjtat skedarë të gjoja të koduar. Lexo më shumë

 

 

Miia Ransomware
Miia Ransomware dihet se bllokon aksesin në disa skedarë duke i enkriptuar ato dhe më pas kërkon një tarifë shpërblimi për të paguar nga përdoruesi i kompjuterit me pretendimet për rivendosjen e aksesit në të njëjtat skedarë, por vetëm pasi përdoruesi të paguajë një tarifë të madhe shpërblesëje. Lexo më shumë

Lajmet më interesante të kësaj jave për sigurinë kompjuterike dhe malware

  Lloji i ri i Ransomware i Lepurit të Bardhë ka lidhje të mundshme me Egregor
Studiuesit e sigurisë kompjuterike kanë zbuluar një lloj ransomware të quajtur White Rabbit që është i lidhur me Egregor, pjesë e aktorit të avancuar të kërcënimit të vazhdueshëm APT8. Lexo më shumë
  Policia ruse mbylli grupin REvil Ransomware
Grupi i njohur i hakerëve REvil Ransomware janë shënjestruar dhe mbyllur nga autoritetet e policisë ruse duke ngadalësuar potencialisht përhapjen dhe sulmet e ransomware në të gjithë botën. Lexo më shumë

Po ngarkohet...