Announcements Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 30...

Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 30 janar - 5 shkurt 2022

Këtë javë, ekipi i kërkimit të malware SpyHunter ka nxjerrë në pah një përmbledhje javore të kërcënimeve të zakonshme dhe kritike të malware që aktualisht po prekin kompjuterët në mbarë botën. Hidhini një sy raportit të kësaj jave dhe qëndroni përpara kërcënimeve në trend të malware!

Këtë javë në Video Malware

Ky episod diskuton temat e mëposhtme: Si lidhet OriginType me rrëmbyesit e shfletuesit që synojnë kompjuterët mac, kërcënimi Backdoor.Win32.Hupigon.maiv ekspozon dobësitë në kompjuterët Windows dhe sesi kërcënimi Miia Ransomware është bashkuar me familjen e kërcënimeve të ransomware-ve STOP/Djvu .

Sinjalizimet e javës për sigurinë e malware

 

ransomware Maiv Ransomware
Maiv Ransomware është pjesë e familjes gjithnjë në rritje STOP/Djvu të ransomware-ve, të njohur për natyrën e tyre agresive të zhvatjes së parave nga përdoruesit e PC-ve duke enkriptuar skedarët dhe duke bërë kërkesa për të paguar një shpërblim për të gjoja rivendosur ato skedarë. Lexo më shumë

 

 

Backdoor.Win32.Hupigon.maiv
Backdoor.Win32.Hupigon.maiv është një kërcënim vicioz malware që është në formën e një kali trojan të pasme. Një kërcënim i tillë njihet për ngarkimin në një sistem pa dijeninë e përdoruesit, ku mund të lejojë hakerat e largët të kenë akses në kompjuterin e infektuar për të grabitur skedarë ose për të marrë funksione të ndryshme. Lexo më shumë

 

 

Vfgj Ransomware
Vfgj Ransomware është një kërcënim i rrezikshëm kompjuterik që garanton vëmendjen dhe paratë e përdoruesit përmes enkriptimit të skedarëve ku i mban peng ata skedarë. Skedarët e koduar të mbajtur peng pretendohet se do të restaurohen pasi përdoruesi të paguajë një pagesë shpërblimi, e cila mund të jetë qindra deri në mijëra dollarë. Lexo më shumë

 

 

Bbbw Ransomware
Bbbw Ransomware është një tjetër kërcënim që është pjesë e familjes së madhe të malware STOP/Djvu. Bbbw Ransomware është i njohur për veprimet e tij agresive të kriptimit të disa skedarëve në një kompjuter të infektuar pak para se të kërkojë një pagesë ose shpërblim me shpresën për të rivendosur ato skedarë. Lexo më shumë

Lajmet më interesante të kësaj jave për sigurinë kompjuterike dhe malware

  Paralajmërim! E meta kritike e Sambas lejon RCE në nivelin rrënjë
Një dobësi brenda platformës Samba u zbulua ku mund t'u lejojë sulmuesve aftësinë për të infiltruar sistemet e infektuara në nivelin rrënjë duke u dhënë hakerëve akses të mundshëm të pandryshuar në kompjuterin e prekur. Lexo më shumë
  Sulmi i ri i phishing abuzon me skedarët e PowerPoint për të përhapur malware
Një sulm i ri phishing i kryer nga aktorë kërcënimi është gjetur se abuzonte me skedarët e PowerPoint për të përhapur malware në kompjuterë të cenueshëm, kryesisht kompjuterë Windows. Lexo më shumë

Po ngarkohet...