Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 20...

Raporti javor i alarmeve të sigurisë për malware për 20 mars - 26 mars 2022

Këtë javë, ekipi i kërkimit të malware SpyHunter ka nxjerrë në pah një përmbledhje javore të kërcënimeve të zakonshme dhe kritike të malware që aktualisht po prekin kompjuterët në mbarë botën. Hidhini një sy raportit të kësaj jave dhe qëndroni përpara kërcënimeve në trend të malware!

Këtë javë në Video Malware

Ky episod diskuton temat e mëposhtme: Një zhytje e thellë në kërcënimet e fundit të ransomware që kërkojnë enkriptimin e skedarëve dhe si të zbulohen dhe eliminohen në mënyrë të sigurt kërcënimet e njohura si XCBG , UIGD dhe EYRV Ransomware .

Sinjalizimet e javës për sigurinë e malware

 

sulm ransomware Wdlo Ransomware
Wdlo Ransomware është një kërcënim që i është bashkuar familjes së kërcënimeve STOP/Djvu, të cilat njihen për veprimet agresive të enkriptimit të skedarëve dhe kërkimit të një shpërblimi për të rivendosur të njëjtat skedarë. Lexo më shumë

 

Xcbg Ransomware
Xcbg Ransomware është një kërcënim vicioz i krijuar për të synuar skedarë specifikë dhe për t'i enkriptuar ato me qëllim që të kërkojë para nga përdoruesi i kompjuterit të viktimizuar për të rivendosur skedarët. Lexo më shumë

 

Sapino.net
Sapino.net është një uebsajt dhe rrëmbyes i diskutueshëm i shfletuesit që ka komponentë të lidhur të shfletuesit të internetit që mund të ngarkohen me instalimin e programeve falas ose aplikacioneve të palëve të treta. Veprimet e Sapino.net mund të rezultojnë në ridrejtime të padëshiruara të faqes ose ngarkim të njoftimeve dhe sinjalizimeve të padëshiruara që kërkojnë leje për të shfaqur njoftime shtesë. Lexo më shumë

 

Uigd Ransomware
Uigd Ransomware është një kërcënim që ka ardhur nga familja e madhe dhe në rritje e kërcënimeve STOP/Djvu e ransomware. Uigd Ransomware mund të enkriptojë disa skedarë në një kompjuter të infektuar, ku do të nxisë një kërkesë për një pagesë shpërblimi për të çliruar skedarët nga pengu ose kriptimi. Lexo më shumë

Lajmet më interesante të kësaj jave për sigurinë kompjuterike dhe malware

  Mashtruesit e Frosties NFT arrestohen, akuzohen për mashtrim dhe pastrim parash
Mashtruesit po përdorin popullaritetin e ri të NFT-ve për të pastruar paratë përmes mashtrimeve që janë zbuluar kohët e fundit dhe që çojnë në akuza kundër kriminelëve kibernetikë. Lexo më shumë
  Sezoni i taksave në SHBA i nxit mashtruesit në veprim përsëri
Sezoni i fundit i taksave ka nxitur hakerat dhe hakerët kibernetikë në veprim për të sulmuar konsumatorët në shumë fronte me dosjet e tyre tatimore. Lexo më shumë

Po ngarkohet...