Computer Security New Orleans Staves Off Ransomware Sulmi pas gjendjes së...

New Orleans Staves Off Ransomware Sulmi pas gjendjes së jashtëzakonshme

ransomware i ri i Orleans Qyteti i New Orleans shpalli një gjendje zyrtare të jashtëzakonshme në 14 dhjetor 2019 pasi u identifikua një "ngjarje e sigurisë në internet". Ekzistojnë prova që rrjetet komunale të qytetit u sulmuan me ransomware Ryuk - një nga mjetet më të zakonshme të përdorura nga aktorët e këqij përgjatë vitit 2019.

Aktiviteti i dyshimtë në rrjetin e qytetit të New Orleans u vërejt për herë të parë në orët e para të mëngjesit, më 13 dhjetor. Brenda disa orësh, pati goditje të dukshme të një aktiviteti të ngjashëm, i cili çoi në stafin e sigurimit të IT, përgjegjës për rrjetin e qytetit për të kryer një mbyllje emergjente të kompjuterë dhe serverë me qëllim të zbutjes së humbjes së të dhënave dhe ndikimit të mundshëm të encryption të ransomware . Ishte kjo mbyllje e shpejtë dhe e gjerë në rrjet që bëri që qyteti të shpallte një gjendje të jashtëzakonshme, pasi një numër i shërbimeve komunale që mbështeteshin në rrjet nuk ishin offline.

Lajmi i mirë është që shërbimet jetike për sigurinë e qytetit dhe popullatës së tij - njësitë e reagimit ndaj zjarrit, policia dhe shërbimet mjekësore urgjente - janë në gjendje të komunikojnë dhe të punojnë ndërsa janë jashtë rrjetit. Duke pasur parasysh që qyteti raportoi humbje të të dhënave "shumë minimale" në incident, duket se qyteti ishte përgatitur në mënyrë adekuate për një sulm të mundshëm. Zyrtarja kryesore e qytetit për informacione znj. LaGrue deklaroi se ekipi i saj është gjithmonë monitorues për rreziqe të ngjashme dhe aktivitet të dyshimtë.

Nuk ka asnjë njoftim zyrtar në lidhje me burimin e sulmit, i cili është ende nën hetim, as në lidhje me ndonjë kërkesë për shpërblim dhe madhësinë e tyre.

Ka pasur mbi 100 sulme në rrjetet shtetërore të vendosura në shtete të ndryshme të SH.B.A.-së gjatë vitit 2019, dhe Ryuk ka qenë ndihmës në një numër të konsiderueshëm të tyre. Një shembull shumë i fundit ishte sulmi në rrjetet shtetërore në Luiziana në nëntor 2019 që çoi në më shumë mbyllje të serverëve të agjencive të mëdha.

Po ngarkohet...