Uncategorized Malware CryptoWallet Clipper

Malware CryptoWallet Clipper

Me kripto-monedhat duke u bërë gjithnjë e më të zakonshme, hakerat filluan shpejt të synonin këtë sektor specifik me malware të specializuar. Për shembull, një malware relativisht i thjeshtë i njohur si Clipper tani mund të shkaktojë humbje shkatërruese monetare për viktimat e tij. Clippers ose rrëmbyesit e clipboard janë programe kërcënuese të krijuara për të modifikuar të dhënat e ruajtura aktualisht në kujtesën e sistemit.

Për shkak të faktit se shumica e adresave të kripto-portofolit përfaqësohen nga vargje të gjata karakteresh, përdoruesit ka të ngjarë t'i kopjojnë ato thjesht në kujtesën e fragmenteve, në vend që të shtypin manualisht çdo simbol. Malware CryptoWallet clipper do të inspektojë të dhënat e ruajtura dhe do t'i zëvendësojë ato me një të re, në këtë rast, kjo do të ishte adresa e një kripto-portofolje nën kontrollin e kriminelëve kibernetikë. Si rezultat, entuziastët e kriptomonedhave që përpiqen të kryejnë një transaksion në dalje, pa dijeninë e tyre do të ngjitin në adresën e gabuar dhe do t'i dërgojnë fondet e tyre në portofolin e hakerit.

Natyrisht, pasojat mund të jenë jashtëzakonisht të rënda, nëse transaksioni i përgjuar do të përfshinte një shumë të konsiderueshme parash. Kthimi i një transferimi tashmë të përfunduar është pothuajse i pamundur, kështu që viktimat kanë pak mundësi për të zbutur humbjet e tyre. Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se funksioni gërshërë mund të jetë vetëm një nga aftësitë ndërhyrëse të malware. Nëse vëreni ndonjë sjellje të dyshimtë në sistemin tuaj, rekomandohet fuqimisht që të kryeni menjëherë një skanim për kërcënime me një zgjidhje me reputacion kundër malware.

Po ngarkohet...