"Grattis Google-användare! Du har valts pop-up-bluff

"Grattis Google-användare! Du har valts pop-up-bluff

"Grattis Google-användare! Du har blivit vald 'är ett vanligt schema som kan hänföras till många bluffsidor. Även om vissa riktar sig specifikt till Apple-användare, medan andra försöker nå största möjliga antal potentiella offer, fungerar dessa webbplatser på ett praktiskt taget identiskt sätt. Närhelst användare landar på en sådan sida presenteras de för ett popup-fönster som visar en variant av 'Grattis Google-användare! Du har valt meddelande. Pop-up anger att användaren har valts för att få ett värdefullt pris, som en gest av uppskattning från Google. De förmodade gåvorna kan innehålla en Samsung-enhet, den senaste iPhone-modellen, ett Walmart-presentkort eller alla tre ...

Betet meddelandet är utformat för att låta så tilltalande som möjligt medvetet. Den innehåller ofta också en rad om antalet tillgängliga priser som är begränsat och uppmanar användare att agera snabbt och registrera sig. Sidan kan därefter kräva att användaren fyller i en enkel frågesport med 3 eller 4 frågor eller bara direkt omdirigerar till en annan sida med nätfiskefunktioner. Här kommer besökarna att ombes att tillhandahålla många detaljer under täckning av den information som krävs för leverans av det påstådda priset. Phishing-sidan kan fråga om e-post, hemadresser, sociala mediekonton, telefonnummer, ålder och fullständiga namn. Bedrägerierna kan sedan missbruka den insamlade informationen för att köra spear-phishing-attacker eller sälja informationen till andra cyberbrottslingar.

Att presenteras med erbjudanden som låter alldeles för bra för att vara sanna, särskilt om de presenteras av en slumpmässig webbplats som uppträdde under din surfning plötsligt, borde vara tillräckligt för att ringa mer än några larmklockor. Tänk på att om du märker att sådana sidor visas onormalt ofta kan det vara ett tecken på att en PUP (Potentiellt oönskat program) har lyckats smyga sig in på din enhet eller dator. Det rekommenderas att utföra en anti-malware genomsökning med en professionell säkerhetslösning och sedan ta bort alla misstänkta program som upptäcks.

Trending

Loading...