Si të kontrolloni hapësirën ruajtëse në Mac

Pajisjet Mac shpesh konsiderohen të akorduara mirë dhe posedojnë sisteme harmonike që kombinojnë komponentët e harduerit dhe softuerit. Fatkeqësisht, një pengesë që është shoqëruar shpesh me këto pajisje është se është jashtëzakonisht e vështirë, dhe nganjëherë e pamundur, të përmirësohen komponentët individualë të harduerit, të tilla si marrja e një SSD më të madhe për të ruajtur më shumë video, foto, filma, etj.

Kjo do të thotë që përdoruesit e Mac mund t'u duhet t'i kushtojnë më shumë vëmendje hapësirës së tyre të ruajtjes së Mac, sa është ende e disponueshme dhe nëse do t'u duhet të fshijnë disa skedarë ekzistues për të krijuar hapësirë për përmbajtje të re. Si rezultat, të dini se si të kontrolloni ruajtjen e Mac-it tuajshpejt mund të jetë një aftësi e dobishme.

Kontrollimi i hapësirës në disk në Mac

  1. Gjeni dhe klikoni në menynë Apple në këndin e sipërm të majtë të ekranit të Mac.
  2. Nga opsionet e disponueshme, klikoni në "Rreth këtij Mac".
  3. Zgjidhni skedën e ruajtjes. Këtu mund të shihni se çfarë ruhet aktualisht në pajisje, të gjitha të renditura në seksione të koduara me ngjyra për navigim të lehtë. Mund ta vendosni kursorin e miut mbi çdo seksion dhe të shihni më shumë informacion në lidhje me të në mënyrë specifike. Mund të përdorni detajet e shfaqura për të përcaktuar nëse keni nevojë të fshini disa aplikacione të papërdorura ose skedarë të mëdhenj.

Mbani në mend se çdo disku i jashtëm, kontejnerë shtesë APFS ose ndarje HFS+ do të shfaqen gjithashtu në dritaren Rreth këtij Mac-i. Secila do të shfaqet si një disk i veçantë me një ndarje të veçantë të ruajtjes.