Issue Myattwg.att.com

Myattwg.att.com

Faqja e internetit Myattwg.att.com është vërejtur si pjesë e ridrejtimeve të bezdisshme që ndodhin kur përdoruesit përpiqen të hyjnë në shumë faqe interneti të njohura, duke përfshirë Gmail, YouTube, eBay, etj. Në vend të destinacionit të synuar, përdoruesit dërgohen në https:// uebsajti myattwg.att.com/UverseAccount.html. Përpjekja për të përdorur një shfletues tjetër të internetit nuk do të ndalojë ridrejtimet e Myattwg.att.com të ndodhin. Të pengohesh nga qasja në shumë prej destinacioneve më të vizituara në ueb mund të jetë përtej frustruese dhe shumë përdorues madje mund të mendojnë se nuk janë në gjendje të shfletojnë fare internetin.

Nuk është për t'u habitur që shumë do ta konsideronin Myattwg.att.com si pjesë të një sulmi malware ose një aktiviteti tjetër kërcënues, pasi të kenë përjetuar pasojat negative të shikimit të faqes. Megjithatë, ky nuk është rasti. Faqja Myattwg është krejtësisht legjitime dhe i përket AT&T, gjigantit shumëkombësh amerikan të telekomunikacionit. Faqja duket se është e lidhur me përpjekjet e AT&T për të kufizuar gjerësinë e brezit të internetit për ata që nuk kanë arritur të paguajnë faturat e tyre.

Problemi është se mesazhet e shfaqura në faqen Myattwg nuk e bëjnë atë menjëherë të dukshme. Në vend të kësaj, faqja duket se ka më shumë të përbashkëta me skemat e njohura të phishing ose mbështetjes teknike, edhe pse është krejtësisht e sigurt. Kur përdoruesit shohin se u kërkohet të telefonojnë disa numra të dhënë dhe të informojnë ID-të dhe fjalëkalimet e tyre të përdoruesve të myAT&T për të rifilluar shfletimin normal, ata natyrisht do të ishin të dyshimtë. Si përfundim, përdoruesit që përjetojnë ridrejtime në Myattwg.att.com nuk kanë gjasa të jenë viktimë e një sulmi malware dhe në vend të kësaj duhet të kontrollojnë nëse nuk kanë ndonjë pagesë të papaguar për faturat e tyre AT&T.

Po ngarkohet...