Sådan bruges en Mac som et hotspot

At køre et hotspot betyder, at man deler en enheds internetforbindelse med en eller flere andre enheder. I praksis indebærer dette at køre et Wi-Fi-netværk på enheden med internetadgang, og alle andre enheder vil derefter oprette forbindelse til det og dermed også nå Internettet. Der er dog nogle begrænsninger, der skal tages i betragtning.

For eksempel, hvis den Mac, der kører hotspot, allerede bruger Wi-Fi til at oprette forbindelse til nettet, skal de andre enheder bruge andre midler for at få adgang til hotspot. Disse kan omfatte Bluetooth, Ethernet, USB, Thunderbolt osv. En anden vigtig faktor er, at hotspot -Mac'en skal køre macOS Lion eller nyere. I betragtning af at macOS Lion blev udgivet for over ti år siden, burde dette være et problem i dag.

Oprettelse af et hotspot på en Mac

  1. Gå til Apple -menuen.
  2. Vælg 'Systemindstillinger'.
  3. Vælg ruden 'Deling'.
  4. Find og vælg 'Internetdeling'.
  5. Brug rullemenuen til funktionen 'Del din forbindelse fra' til at vælge den relevante indstilling. Hvis din Mac er tilsluttet routeren med et Ethernet -kabel, skal du vælge 'Ethernet -adapter'.
  6. Konfigurer nu indstillingen 'til computere ved hjælp' ved at markere feltet, der svarer til de forbindelsestyper, du ønsker at aktivere. Da Mac'en i dette eksempel er forbundet til nettet via Ethernet, kan vi give andre enheder adgang til det via Wi-Fi.
  7. Klik på knappen 'Wi-Fi-indstillinger', og indtast et navn og en adgangskode til hotspot-netværket.
  8. Klik på 'Ok'.
  9. Marker feltet ud for 'Internetsdeling'.
  10. Det eneste, der er tilbage, er at trykke på 'Start'.

Hotspot kører nu. Hvis du valgte Wi-Fi som i eksemplet, kan andre enheder oprette forbindelse ved at vælge netværket og indtaste den korrekte adgangskode. Hvis du i stedet tillod Bluetooth -forbindelser, skal du naturligvis gå til Bluetooth -indstillingerne. Ved forbindelsesmetoder som USB eller Ethernet skal du bruge det relevante kabel og tilslutte enheden direkte til Mac'en.

Stop hotspot

  1. Gå til Apple -menuen.
  2. Vælg 'Systemindstillinger'.
  3. Vælg ruden 'Deling'.
  4. Find 'Internetdeling', og fjern markeringen i feltet.