Discord utknął podczas łączenia RTC

Discord utknął podczas łączenia RTC

Od swojego skromnego początku jako stosunkowo prosta aplikacja VoIP skierowana do graczy na PC, Discord zdołał przekształcić się w jedną z głównych platform społecznościowych. Pozwala ludziom grupować się według wspólnych zainteresowań w tak zwanych serwerach, prowadzić połączenia głosowe, strumieniować oraz wysyłać publiczne i prywatne wiadomości. Chociaż Discord jest ogólnie dość stabilny, użytkownicy mogą od czasu do czasu napotkać problemy. Jednym z potencjalnych problemów jest to, że Discord utknął w łączeniu RTC.

Ten konkretny błąd wskazuje, że protokół Discord WebRTC (Web Real-Time Communication) nie może połączyć użytkowników z serwerem, uniemożliwiając im w ten sposób łączenie się z kanałami głosowymi. Błąd połączenia RTC jest związany z problemami z siecią, więc może być kilka różnych przyczyn jego pojawienia się. Na początek spróbuj ponownie uruchomić komputer i router. Następnie, jeśli masz jakieś aplikacje zapory innej firmy, umieść w nich Discord białą listę lub wyłącz je na chwilę i sprawdź, czy błąd zniknie. To samo dotyczy wszystkich aplikacji VPN, z których możesz korzystać. Jeśli Discord nadal utknął w Łączeniu RTC, wypróbuj następujące sugestie:

Sprawdź stan serwerów Discord

  1. Otwórz przeglądarkę.
  2. Wejdź na www.discordstatus.com.
  3. Sprawdź, czy wszystkie systemy są oznaczone jako działające normalnie.

Zmień region serwera Discord

  1. Otwórz Discord.
  2. Jeśli masz uprawnienia administratora, kliknij przycisk ustawień (ikona koła zębatego) obok kanału głosowego na serwerze.
  3. Na karcie „Przegląd” znajdź menu rozwijane „Zastąpienie regionu”.
  4. Wybierz region najbliższy Twojej lokalizacji.
  5. Kliknij „Zapisz zmiany”.

Wyłącz wysoki priorytet pakietów jakości usług

  1. Otwórz Discord.
  2. Przejdź do menu „Ustawienia użytkownika”, klikając ikonę koła zębatego obok nazwy swojego profilu.
  3. Przejdź do sekcji „Ustawienia aplikacji”.
  4. Wybierz „Głos i wideo”.
  5. Znajdź „Jakość usługi”.
  6. Wyłącz ustawienie „Włącz wysoki priorytet pakietów jakości usługi”, przesuwając suwak do pozycji wyłączonej.

Loading...