TRUSTe

EnigmaSoft Limiteds integritetspolicy och cookiepolicy

Senast reviderad: 31 maj 2022.

DEL A – OM DENNA SEKRETESSPOLICY

1. Vilka vi är

Vi är EnigmaSoft Limited, ett företag registrerat enligt Irlands lagar med företagsregistreringsnummer 597114, vars registrerade kontor är på 1 Castle Street, 3rd Floor, Dublin 2, D02 XD82, Irland ( "vi" , "oss" eller "vår " ).

Vi är dedikerade till att etablera en förtroendefull relation med våra användare, baserad på respekt för personlig identitet och information och genom att främja användningen av rättvis informationspraxis. Vi vill visa vårt engagemang för våra användares integritet och etablera våra användares förtroende för vår förmåga att skydda deras information.

2. Denna integritetspolicy

För invånare i EU, observera att denna integritetspolicy har uppdaterats i enlighet med kraven i EU:s allmänna dataskyddsförordning ( "GDPR" ).

Vi tillhandahåller ett antal produkter och tjänster och för att göra detta behöver vi samla in, lagra, använda och avslöja en mängd information. Denna integritetspolicy beskriver hur vi och våra auktoriserade affärspartners, affiliates och agenter behandlar information, särskilt personuppgifter, som vi får från dig och andra genom din användning av vår webbplats, appar, programvara, tjänster, SpyHunter 5, SpyHunter för Mac, SpyHunter Webbsäkerhet (när och som tillgänglig), alla funktioner och/eller funktionalitet hos dem, inklusive, utan begränsning, SpyHunter Web Security (som kan erbjudas som en del av dessa produkter och/eller som en fristående produkt för användning separat från fullständiga versioner av dessa produkter och som identifierar, upptäcker och/eller blockerar webbplatser som har rapporterats som skadliga eller, enligt EnigmaSofts rimliga undersökningar, kan innehålla hot av skadlig kod eller potentiellt osäkra program) och annan relaterad teknologi ( "produkter" " ). Denna integritetspolicy anger:

  1. Informationen vi samlar in.
  2. Hur vi använder informationen.
  3. De rättsliga grunderna vi litar på för att samla in denna information.
  4. Med vilka vi delar information.
  5. De val som är tillgängliga för användare när det gäller insamling, användning och distribution av informationen.
  6. De typer av säkerhetsprocedurer som finns för att skydda information under vår kontroll.
  7. En användares rättigheter, hur en användare kan kontakta oss och uppdatera eller korrigera eventuella felaktigheter i deras information som vi samlar in.

Vänligen läs denna integritetspolicy noggrant så att du förstår vårt tillvägagångssätt och praxis angående dina personuppgifter och annan information och hur vi behandlar dem. Vänligen använd inte våra produkter och tjänster om du inte samtycker till hur vi kommer att behandla din information. Vi uppskattar att du kanske inte vill ge oss särskild information om dig men var medveten om att detta kan leda till att vi inte kan förse dig med de produkter eller tjänster du behöver eller vår önskade nivå av kundservice.

DEL B - INFORMATIONSINSAMLING

För ändamålet med GDPR är EnigmaSoft Limited personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.

Vi samlar in information från våra användare på flera olika ställen om våra produkter och tjänster, i enlighet med dataskyddslagstiftningen och andra tillämpliga dataskyddslagar, strikt för de ändamål som är nödvändiga för vår verksamhet och våra användares bekvämlighet.

All information kommer att erhållas på ett rättvist sätt. Informationen vi samlar in kommer att vara adekvat, relevant och inte överdriven i förhållande till de syften för vilka den erhölls. Dessa syften inkluderar:

1. Registrering

För att kunna använda den betalda prenumerationsversionen av våra produkter och tjänster måste en användare först fylla i registreringsformuläret. Under registreringen måste en användare lämna kontaktinformation (såsom namn och e-postadress). Vi kommer också att samla in användarens internetprotokoll ("IP")-adress och hårdvaru-ID.

2. Beställning och betalning

Vi kan använda en eller flera distributionspartners och en eller flera betrodda tredje parts betalningsbehandlare för att hjälpa oss hantera beställning, fakturering och bearbetning av betalningar för våra produkter och tjänster. När en användare betalar för en prenumeration på, eller köper, en av våra produkter eller tjänster, måste användaren ange information via ett onlinebeställningsformulär. En användare, eller någon i användarens organisation, måste tillhandahålla kontaktinformation (som namn, företagsnamn, telefonnummer, e-postadress och faktureringsadress) och ekonomisk information (som kreditkortsnummer och utgångsdatum). Vi och våra distributionspartners och tredje parts betalningsbehandlare kan också samla in användarens internetprotokoll ("IP")-adress och hårdvaru-ID. Vi kan begära och ta emot en kopia av betalningshistoriken mellan användaren och oss från distributionspartnern och tredje parts betalningsbehandlare.

När en användare tillhandahåller sin information till vår distributionspartner eller tredje parts betalningsbehandlare, styrs användningen av användarens personuppgifter av den tredje partens användarvillkor och integritetspolicy. En länk till både användarvillkoren och till integritetspolicyn finns på köpformuläret. En användare måste godkänna båda dessa innan de köper eller prenumererar på våra produkter och tjänster som förvärvats i samarbete med våra distributionspartners eller tredje parts betalningsbehandlare.

Vi kan få en användares ekonomiska information (såsom kreditkortstyp, utgångsdatum och de fyra sista siffrorna i kreditkortsnumret) från den tredje partens betalningsbehandlare, tillsammans med andra personuppgifter. Den tredje partens betalningsbehandlare kan också förse oss med unika autentiseringstokens för att göra betalningsförfrågningar. Denna information används för att göra betalningsförfrågningar eller för att registrera användaren för ett automatiskt förnyande abonnemang som kräver automatiska betalningar i framtiden.

3. Komplettering av information

För att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter gentemot användarna på ett korrekt sätt kan det vara nödvändigt för oss att komplettera den information vi får med information från tredje parts källor. Till exempel kan vi verifiera faktureringsadressen vid kreditkortstransaktioner. Informationen som erhålls från dessa tredjepartskällor underhålls av oss på ett sätt som överensstämmer med vår integritetspolicy.

4. När du använder våra produkter och tjänster

Vi samlar in och använder informationen som en användare tillhandahåller direkt till oss eller en av våra betrodda partners, såsom informationen som en användare tillhandahåller när de får tillgång till, använder eller köper våra produkter och tjänster, information om hur en användare får åtkomst till , navigerar och använder vår produkter och tjänster och information som en användare tillhandahåller när de kommunicerar med oss, inklusive för kundsupport. Vi kan också bearbeta och analysera information från de skanningar som en användare gör med hjälp av våra produkter och tjänster, enligt beskrivningen ytterligare i avsnitt 5 (Information från skanningar) nedan.

Om en användare använder en betald prenumerationsprodukt eller tjänst, skickas och tas emot deras användarnamn och lösenord under varje kommunikation i säkerhets-, autentiserings- och verifieringssyfte och för att hjälpa till att lösa faktureringstvister. Betalkort och annan finansiell information samlas in av oss och våra tredje parts betalningsbehandlare.

För att underlätta förnyelse eller återupprättande av en prenumeration kan vi eller våra tredje parts betalningsbehandlare också behålla icke-finansiell kontaktinformation och support och skanna loggar för kunder vars licenser har löpt ut.

5. SpyHunter 5 och SpyHunter för Mac, inklusive SpyHunter Web Security- (sammantaget "SpyHunter Software"): Information från skanningar

Rapporter: När en SpyHunter Software-skanning startas, kommer en diagnostisk rapport från användarens system att skickas till oss. När en användare klickar på "Skapa rapport" på fliken "Diagnostisk rapport" i avsnittet " Spyware HelpDesk " i användargränssnittet, kommer SpyHunter 5 Software att skicka ytterligare en diagnostisk rapport till oss för SpyHunter 5 Software. Utöver dessa diagnostiska rapporter skickar SpyHunter Software till oss SpyHunter Softwares versionsnummer och språk, IP-adressen till datorn där SpyHunter Software är installerad och användarens hårdvaru-ID. Vi samlar in denna information i syfte att diagnostisera befintliga hot, identifiera nya hot, tillhandahålla kundsupport och för att spåra platsen för skadlig programvara. För användare med en betald prenumeration överför SpyHunter Software också deras användarnamn och lösenord.

Programklassificeringsinformation: SpyHunter Softwares syfte är att identifiera potentiellt oönskade eller skadliga filer, program och programvara. För att hjälpa till att åstadkomma detta tar SpyHunter Software emot och analyserar data om okända körbara filer som en användare försöker starta eller komma åt, och undersöker filer och program som startar automatiskt eller som är aktiva på användarens system. När SpyHunter Software identifierar dessa filer och program försöker SpyHunter Software klassificera dem baserat på dess uppskattning av hotet de utgör.

SpyHunter Software skickar oss (a) en lista över de körbara program som för närvarande körs i minnet på användarens system; (b) en kopia av alla körbara filer som en användare försöker starta eller komma åt där sådana filer är "okända" i SpyHunter Softwares databas; (c) Namn, plats, storlek, digital signatur och md5-hash för varje fil som är inställd att starta automatiskt på användarens dator; och (d) information om när och hur dessa filer och program fungerar. Utöver denna information skickar SpyHunter Software till oss SpyHunter Softwares versionsnummer och språk, IP-adressen till datorn där SpyHunter Software är installerad och ditt hårdvaru-ID. För användare med en betald prenumeration överför SpyHunter Software också deras användarnamn och lösenord. All filinformation och identifierande information krypteras innan den skickas, och den identifierande informationen lagras inte.

SpyHunter Software jämför fil- och programinformationen som den tar emot med informationen i dess databaser och returnerar sedan relevant klassificeringsinformation till användaren. Statistik om information om program och filer som tas emot och analyseras bevaras på obestämd tid, men själva överföringen rensas. Geolokaliseringsinformation analyseras så att infektioner kan återspeglas i SpyHunter Softwares Malware Tracker-verktyg. IP-adresser lagras inte, annat än i vanliga serverloggar, som rensas regelbundet.

Information från uppdateringar av SpyHunter-programvaran: Om en användare klickar på knappen "Sök efter uppdateringar" i användargränssnittet, och närhelst SpyHunter-programvaran uppdateras automatiskt, skickar SpyHunter Software till oss SpyHunter-programvarans versionsnummer och språk, användarens maskinvaru-ID och IP-adress på datorn som SpyHunter Software är installerad på. SpyHunters versionsnummer och hårdvaru-ID används för att identifiera de specifika uppdateringarna som ska överföras, för att hjälpa till att lösa faktureringsfrågor och för att tillåta att en specifik kopia av SpyHunter-programvaran avaktiveras för säkerheten och säkerheten för våra användare, våra produkter och tjänster eller våra system. I relation till uppdateringar analyseras eller lagras ingen geolokalisering eller IP-adressinformation av SpyHunter Software, annat än i vanliga serverloggar, som rensas regelbundet.

SpyHunter Software överför också användarnamn, lösenord och/eller aktiveringsnyckel. Denna information används i verifieringssyfte, för att säkerställa att en användare får korrekta uppdateringar och, om en användare har rätt att få kundsupport, för att tillhandahålla den supporten.

6. Serverloggfiler

Våra servrar använder loggfiler för att analysera trender, administrera våra produkter och tjänster, spåra de olika platserna en användare kan använda våra produkter och tjänster sammantaget och samla in bred demografisk information för aggregerad användning. Denna information kan inkludera IP-adresser, geolokaliseringsinformation, maskinvaru-ID, webbläsartyp, internetleverantör (ISP), hänvisnings-/utgångssidor, operativsystem, datum-/tidsstämpel och/eller klickströmsdata.

7. Flash LSOs

Vi kan använda lokala delade objekt (LSO), som Flash, för att lagra innehållsinformation och preferenser. Tredje parter som vi samarbetar med för att tillhandahålla vissa funktioner på vår webbplats eller för att visa reklam baserat på en användares webbläsaraktivitet kan använda LSO:er som Flash för att samla in och lagra information. Olika webbläsare kan erbjuda sina egna hanteringsverktyg för att ta bort HTML5 LSO:er. För att hantera Flash LSO, besök https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html .

8. Cookies och annan spårningsteknik

Vi och våra partners, affiliates och tjänsteleverantörer använder cookies, beacons, taggar, skript och relaterade teknologier (som gemensamt kallas "cookies" ) för att tillhandahålla våra produkter och tjänster till dig. Genom att komma åt eller använda våra produkter eller tjänster samtycker du till användningen av cookies på det sätt som beskrivs i denna integritetspolicy. Vänligen använd inte våra produkter eller tjänster om du inte är bekväm med hur vi använder cookies. Om du inte vill tillåta vissa cookies, använd informationen nedan för att inaktivera dem. Om du väljer att inaktivera några cookies kan vissa delar av webbplatsen, produkterna och tjänsterna vara begränsade eller inte fungera.

Vad är en kaka?

Cookies är små textfiler som skickas från en server och lagras på en användares dator eller annan enhet. När en användare besöker en webbplats eller applikation mer än en gång skickar webbläsaren tillbaka cookies till webbplatsen eller applikationen, vilket gör att webbplatsen eller applikationen kan känna igen användaren och komma ihåg saker som deras personliga detaljer och preferenser. Mer information om cookies och information om hur man hanterar eller inaktiverar dem finns på https://www.aboutcookies.org .

Använder vi cookies?

Ja. Vi kan få information om din allmänna internetanvändning genom att använda cookies som vanligtvis lagras på din dators hårddisk eller på andra enheter.

När använder vi cookies?

Vi använder cookies när du navigerar eller kommer åt våra produkter och tjänster. Till exempel, när du återvänder till vår webbplats efter att ha loggat in, tillhandahåller cookies information till vår webbplats så att webbplatsen kommer ihåg dig. Cookies hjälper oss att driva och förbättra våra produkter och tjänster, att autentisera dig och att leverera en bättre, mer personlig service.

Vi använder även cookies när du använder de delar av våra tjänster som gör att du kan köpa våra produkter såsom vår varukorgsfunktion.

Vilka typer av cookies använder vi?

Vi använder främst cookies för drift, administration och säkerhet av våra produkter och tjänster, för att förbättra våra produkter och tjänster, för att analysera trender och för att uppfylla andra legitima syften.

Vi använder för närvarande cookies för följande ändamål:

Drift av vår tjänst: Vi använder cookies för att övervaka sessions- och statusdata, för att lära dig hur du och andra användare använder våra tjänster och hur väl de presterar. Detta gör att vi kan identifiera fel, lära oss hur våra tjänster fungerar och förbättra och utveckla våra tjänster över tid. Vi använder också cookies för att komma ihåg om du har sett vår cookie-banner.

Säkerhet: Vi använder cookies för att aktivera och stödja våra säkerhetsfunktioner och för att hjälpa oss att upptäcka skadlig aktivitet och brott mot våra försäljningsvillkor och slutanvändarlicensavtal.

Inställningar: Vi använder tillfälliga "sessions"-cookies som gör att din webbläsare kan komma ihåg vilka sidor på vår webbplats som redan har besökts och vilket språk du har valt. Denna information kan användas för att hjälpa oss att förbättra, administrera och diagnostisera problem med vår webbplats och servrar.

Tredjepartscookies

Vissa cookies som har ställts in på våra tjänster kanske inte är relaterade till eller kontrolleras av oss och kan komma från en av våra partners, dotterbolag eller tjänsteleverantörer. Vi kontrollerar inte användningen av dessa cookies och kan inte komma åt dem på grund av hur cookies fungerar, eftersom cookies endast kan nås av den part som ursprungligen satte dem.

Du bör kontrollera tillämplig tredje parts webbplats för mer information om dessa cookies.

Hur man vägrar att använda cookies

Du kan ändra din webbläsare eller applikationsinställningar så att din enhet varnar dig varje gång en cookie skickas, eller för att stänga av alla cookies. Varje webbläsare eller applikation är olika, så titta på din webbläsares eller applikations "hjälp"-meny för att lära dig hur du ändrar dina Cookies-inställningar. Men om du inaktiverar cookies kommer du inte att ha tillgång till vissa funktioner som kan göra din surfning på vår webbplats och användning av våra tjänster smidigare, och vissa av våra tjänster kanske inte är tillgängliga för dig.

Om du vill välja bort specifika tredjepartscookies, vänligen se tillämplig tredje parts webbplats eller integritetspolicy samt cookieinställningarna i din webbläsare.

De flesta webbläsare låter dig välja om du accepterar cookies eller inte. Vi har inkluderat länkar till några av webbläsares inställningssidor för cookies:

Cookie Lista

Följande är en lista över cookies som används eller kan, från tid till annan, användas på våra webbplats(er), tjänster och produkter:

Nödvändig

Dessa cookies är nödvändiga för den övergripande driften av våra webbplatser/tjänster/produkter och gör att du kan navigera på webbplatserna/tjänsterna/produkterna.

Källa Cookies namn Ändamål Mer information
EnigmaSoft autoplay_* ip2country jsCookieCheck redirect_country locale
ma_user_* ma_username_* ui_lang
Användaranpassningar, preferenser och relaterade inställningar. För mer information om EnigmaSofts integritetspolicy och cookiepolicy, besök:https://www.enigmasoftware.com/enigmasoft-privacy-policy/  

Reklam

Dessa cookies är i allmänhet relaterade till reklam och användarstatistik och används för att förbättra vår leverans av våra webbplatser/tjänster/produkter till dig.

Källa Cookies namn Ändamål Mer information
EnigmaSoft rd_campaign_id rd_media_partner_id rd_tracker_id rw_affiliate_id rw_session_id Mätning och mätvärden relaterade till hur besökare använder, navigerar och interagerar med vår webbplats. För mer information om EnigmaSofts integritetspolicy och cookiepolicy, besök:https://www.enigmasoftware.com/enigmasoft-privacy-policy/  
Facebook _fbp Används vanligtvis för att fastställa annonsen eller posten som en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om Facebooks cookiepolicy, besök: https://www.facebook.com/policy/cookies/ 

För mer information om Facebooks sekretesspolicy, besök: https://www.facebook.com/about/privacy 

Google __Secure-3PAPISID __Secure-3PSID
__Secure-3PSIDCC
SIDCC
HSID
SID
SAPISID
APISID
1P_JAR
DV
Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om Googles cookiepolicy, besök: https://policies.google.com/technologies/cookies 

För mer information om Googles sekretesspolicy, besök: https://policies.google.com/privacy 

DoubleClick från Google ID Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om DoubleClicks (Google) cookiepolicy, besök: https://policies.google.com/technologies/cookies 

För mer information om DoubleClicks (Google) sekretesspolicy, besök: https://policies.google.com/privacy 

För att anpassa dina annonseringsinställningar med DoubleClick, besök: https://adssettings.google.com/authenticated 

Bing från Microsoft SRCHHPGUSR
ipv6
_KANTER
_SS
SRCHUSR
MUID
SRCHD
SRCHUID
_HPVN
MUIDB
Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om Bing (Microsoft) sekretess-/cookiepolicy, besök: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement 

För att anpassa dina annonsinställningar med Bing, besök: https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/ 

Quora m-tz
m-tidig_v
m-b_strikt
Fröken
m-b_lax
mb
m-uid
m-css_v
m-ans_frontend_early_version
Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om Quoras cookiepolicy, besök : https://www.quora.com/about/cookies

För mer information om Quoras integritetspolicy, besök: https://www.quora.com/about/privacy 

LinkedIn av Microsoft AMCV_*
AMCVS_*
lidc
lissc
bcookie
lang
G_ENABLED_IDPS JSESSIONID
bcookie
Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om LinkedIns cookiepolicy, besök: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy 

För mer information om LinkedIns sekretesspolicy, besök: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy 

Twitter _twitter_sess
ct0
gäst-id
personalization_id
gt
Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om Twitters cookiepolicy, besök: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies 

För mer information om Twitters sekretesspolicy, besök: https://twitter.com/en/privacy 

För att anpassa dina annonseringsinställningar med Twitter, besök: https://help.twitter.com/en/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads 

YouTube från Google YSC
VISITOR_INFO1_LIVE
Används vanligtvis för att avgöra vilken annons en användare klickade på för att komma till vår webbplats. För mer information om Googles cookiepolicy, besök: https://policies.google.com/technologies/cookies 

För mer information om Googles sekretesspolicy, besök: https://policies.google.com/privacy 

Prestanda, analys och forskning

Dessa cookies hänför sig i allmänhet till analyser för att vi ska kunna förbättra och förbättra vår leverans och tillhandahållande av våra webbplatser/tjänster/produkter till användare.

Källa Cookies namn Ändamål Mer information
Alexa Analytics __asc __auc Mätning och mätvärden relaterade till hur besökare använder, navigerar och interagerar med vår webbplats. För mer information om Alexas integritets-/cookiepolicy, besök: https://www.alexa.com/help/privacy 
Google Analytics _ga _gat_UA-*
_gid
Mätning och mätvärden relaterade till hur besökare använder, navigerar och interagerar med vår webbplats. För mer information om Googles cookiepolicy, besök: https://policies.google.com/technologies/cookies 

För mer information om Googles sekretesspolicy, besök: https://policies.google.com/privacy 

För att välja bort Google Analytics-cookies för alla webbplatser, besök: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Blymatare _lfa Mätning och mätvärden relaterade till hur besökare använder, navigerar och interagerar med vår webbplats. För mer information om Leadfeeders cookiepolicy, besök: https://www.leadfeeder.com/cookies-and-tracking/ 

För mer information om Leadfeeder sekretesspolicy, besök: https://www.leadfeeder.com/privacy/ 

9. Reklam/Marknadsföring

Du kan alltid välja om eller hur du interagerar med en annons (till exempel genom att klicka för att lära dig mer om ett erbjudande). Du samtycker till att under användning eller åtkomst kan våra produkter visa dig annonser för våra andra produkter och erbjudanden. Vi kan också placera annonser för våra produkter på olika tredjepartswebbplatser och plattformar, och som ett resultat kan du se annonser för våra produkter när du besöker Google, YouTube, Facebook och/eller en mängd andra webbplatser och plattformar. Vi kan be ägarna av dessa webbplatser/plattformar att presentera våra annonser för särskilda demografiska grupper, till exempel kvinnor över 25 år eller alla besökare på en webbplats som befinner sig i Irland. Tredje parts webbplatser/plattformar kan använda information de redan har om användaren, eller kan placera cookies eller liknande spårningstekniker i användarens webbläsare, för att bestämma vilka annonser användaren ska se, inklusive eventuellt våra annonser. Om du vill välja bort intressebaserad reklam och du befinner dig i Europeiska unionen, besök följande URL: https://www.youronlinechoices.eu . Om du befinner dig någon annanstans, besök följande URL: https://optout.aboutads.info . Du kommer fortfarande att se annonser men annonserna du ser kommer sannolikt att vara mindre relevanta för dig och dina intressen. Om en användare har några frågor eller funderingar om annonserna de ser på någon av dessa tredje parts webbplatser/plattformar eller om de har frågor generellt om dessa webbplatsers sekretesspraxis, uppmuntrar vi dem att konsultera dessa webbplatsers sekretesspolicyer eller fråga med ägarna av dessa webbplatser.

Med ditt samtycke, om och som kan vara tillämpligt och/eller krävs eller på annat sätt allmänt tillåtet, kan vi använda din information för oss, våra affilierade företag och/eller betrodda affärs-/kommersiella partners för att kontakta dig eller skicka reklam/marknadsföring till dig och/eller kontakta dig direkt via e-post, post, telefon, mobil, textmeddelande, SMS eller andra elektroniska medel för alla ändamål, inklusive för att tillhandahålla information om olika appar, tjänster, produkter, specialerbjudanden, rabatter, kuponger, nyheter och händelser som kan intressera dig. Du har rätt att be oss att sluta behandla dina personuppgifter för direktmarknadsföringsändamål. Om du vill utöva denna rättighet kan du följa vår avregistreringsprocess som finns i vårt produktmaterial för "Avregistrera" eller länken "Avregistrera" i marknadskommunikationen för att ge oss råd.

DEL C – ANVÄNDNING AV INFORMATION

1. Informationsanvändning

Dina personuppgifter kommer endast att sparas för tydliga och lagliga ändamål. Alla personuppgifter kommer att behandlas rättvist och i enlighet med de syften för vilka de erhölls.

Vi använder din information för följande ändamål:

  • tillhandahålla våra produkter och tjänster till dig;
  • bestämma din lämplighet för våra produkter och tjänster och för personalisering;
  • underhålla och förbättra våra produkter och tjänster och utveckla nya;
  • administrera och hantera de produkter och tjänster vi tillhandahåller till dig, för att tillhandahålla kundsupport, för att autentisera dig som användare, för att debitera dig och behandla betalningar, undersöka tvister och faktureringsfrågor, samla in eventuella belopp du är skyldig oss och för att fullgöra beställningar för våra produkter och tjänster;
  • främja säkerheten och säkerheten för våra produkter och tjänster, vår personal, andra användare och medlemmar av allmänheten, och utreda misstänkta aktiviteter eller överträdelser av våra policyer;
  • förse dig med information om våra produkter och tjänster och de från våra närstående företag och dotterbolag;
  • genomföra undersökningar (enligt del E (tredje parts länkar och innehåll)) och analyser för att förbättra och förbättra kvaliteten på de produkter och tjänster vi erbjuder; och/eller
  • som tillåts eller krävs av någon lag eller förordning som är tillämplig på oss eller som härrör från din interaktion med oss.

Rättsliga grunder

Vi förlitar oss på ett antal rättsliga grunder för att samla in, använda, dela och på annat sätt behandla informationen vi har om dig för de syften som beskrivs i denna integritetspolicy. Dessa rättsliga grunder inkluderar:

  • som är nödvändigt för att möjliggöra din användning av vår webbplats, appar, programvara, tjänster och andra produkter;
  • där du har samtyckt till behandlingen, som du kan återkalla när som helst;
  • för att vi ska följa en rättslig skyldighet, ett domstolsbeslut eller för att utöva lagliga rättigheter eller försvara rättsliga anspråk;
  • när det är nödvändigt för att skydda dina eller andras vitala intressen;
  • när det är nödvändigt för att säkerställa fullgörandet av ett kontrakt;
  • där du har gjort informationen uppenbart offentlig;
  • när det är nödvändigt i allmänhetens intresse. och/eller
  • när det är nödvändigt för våra eller en tredje parts legitima intressen.

Våra legitima intressen

Vi behandlar din information för att främja några eller alla av följande legitima intressen:

  • Hålla produkterna och tjänsterna säkra och säkra: Vi använder din information eftersom den är nödvändig för att fullfölja våra och våra kunders legitima intressen av att säkerställa att våra produkter och tjänster är säkra, till exempel genom att implementera och förbättra säkerhetsåtgärder och skydd, skydda mot säkerhetsintrång , bedrägeri och spam.
  • Tillhandahålla, förbättra och utveckla produkterna och tjänsterna: Vi använder din information för att tillhandahålla och vidareutveckla produkterna och tjänsterna. Vi gör det eftersom det är nödvändigt för att fullfölja våra legitima intressen av att tillhandahålla ett säkert erbjudande till alla våra kunder på en kontinuerlig basis.
  • Tillhandahålla sömlösa tjänster över vår grupp av företag: När produkterna och tjänsterna kräver engagemang från våra dotterbolag, dotterbolag eller relaterade företag delar vi din information med dem för att tillhandahålla, administrera och förbättra tjänsterna och produkterna.

2. Kundtjänst

Vi kan komma att kommunicera med användare för att hjälpa till med förfrågningar och för att ge användarna bättre kundservice. För att göra det kan vi svara via e-post, meddelande i appen eller telefon. Om du kontaktar oss direkt av någon anledning, och om vi kan tillhandahålla support eller service till dig, kommer vi att använda informationen du har lämnat för att svara dig, för att hjälpa till med förfrågningar du har och för att föra våra register.

3. Servicemeddelanden

Ibland är det nödvändigt att skicka ut ett servicerelaterat meddelande. Till exempel, om en av våra produkter eller tjänster tillfälligt stängs av för underhåll eller om vi vill meddela dig om ändringar av våra produkter och tjänster, kan vi skicka användarna ett e-postmeddelande eller annan kommunikation. Dessa meddelanden är inte marknadsföringsmässiga.

4. Spam

Generellt sett innebär skräppost användning av elektroniska meddelandesystem för att skicka oönskade meddelanden. Vi har en nolltoleranspolicy för missbruk genom spam.

DEL D - INFORMATIONSDELNING MED ANDRA

1. Dela information

Vi kommer att dela informationen vi samlar in från dig med tredje part endast på de sätt som beskrivs i denna integritetspolicy. Vi säljer eller hyr inte ut dina personuppgifter till tredje part.

Den information vi samlar in från dig kan komma att överföras till tredje part i samband med att vi driver vår verksamhet. Det kan också behandlas av dessa tredje parter och/eller av våra och deras respektive anställda och tjänsteleverantörer. Vi kommer att vidta åtgärder för att säkerställa att dessa tredje parter endast kommer att behandla data i enlighet med våra instruktioner, och vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter.

Genom att lämna in din information samtycker du till denna överföring, lagring eller behandling av dina personuppgifter av oss.

Vi kan komma att lämna ut din information till följande tredje parter:

  • våra närstående företag, dotterbolag, dotterbolag eller våra distributions- eller kommersiella partners och andra företag vi arbetar med;
  • våra professionella rådgivare för att de ska kunna ge oss råd;
  • tredje parts tjänsteleverantörer, såsom våra betalningsbehandlare, där det är nödvändigt för att de ska kunna tillhandahålla oss tjänster eller tillhandahålla produkter och tjänster som du har efterfrågat;
  • våra teknikleverantörer, inklusive de som är värd för dina uppgifter för vår räkning och tillhandahåller viss IT-support och IT-professionella tjänster till oss; och/eller
  • affärspartners och/eller möjliga förvärvare eller investerare (och våra och/eller deras rådgivare) i samband med att underlätta eller genomföra en omorganisation av verksamheten eller en överföring/försäljning av hela eller delar av våra tillgångar eller verksamhet.

Där det krävs eller är tillåtet enligt lag förbehåller vi oss rätten att lämna ut personuppgifter utan ditt samtycke och/eller utan att rådfråga dig, när vi anser att detta är lämpligt för att uppfylla våra juridiska skyldigheter, för att skydda säkerheten för våra produkter, tjänster, system och relaterade teknologier, för att förhindra och minimera effekterna av bedrägerier, och på annat sätt skydda våra legitima intressen och/eller legitima intressen hos vår personal, användare eller medlemmar av allmänheten.

2. Internationella dataöverföringar

Vi verkar på global basis. Följaktligen kan din personliga information överföras och lagras i länder utanför EU som är föremål för olika standarder för dataskydd. Vi kommer att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att överföringen av personlig information är i enlighet med tillämplig lag och hanteras noggrant för att skydda dina integritetsrättigheter och intressen och överföringar är begränsade till länder som erkänns tillhandahålla en adekvat nivå av rättsskydd eller där vi kan vara nöjd med att alternativa arrangemang finns på plats för att skydda dina integritetsrättigheter. Följaktligen:

  • där vi överför din personliga information utanför Enigma eller till tredje parter som hjälper oss att tillhandahålla våra produkter, erhåller vi avtalsenliga åtaganden från dem för att skydda din personliga information, särskilt genom standardavtalsklausuler som antagits av Europeiska kommissionen; eller
  • där vi tar emot förfrågningar om information från brottsbekämpande myndigheter eller tillsynsmyndigheter, överväger vi dessa förfrågningar noggrant innan någon personlig information avslöjas.

Du har rätt att kontakta oss för mer information om de säkerhetsåtgärder som vi har infört för att säkerställa ett adekvat skydd av din personliga information när den överförs enligt beskrivningen i detta avsnitt 2.

DEL E - TREDJE PART LÄNKAR OCH INNEHÅLL

1. Länkar

När du använder våra produkter eller tjänster kan du bli omdirigerad till tredje parts webbplatser, till exempel till vår betalningsprocessors webbplats för att slutföra din betalning. Din användning av dessa webbplatser och eventuella tillhörande tjänster kommer att omfattas av dessa tredje parts användarvillkor, integritetspolicyer och cookiepolicyer. Läs den specifika integritetspolicyn och villkoren för dessa webbplatser, eftersom vi inte är ansvariga för dem.

2. Undersökningar

Med jämna mellanrum kan vår webbplats begära information från användare via undersökningar. Deltagande i dessa undersökningar är helt frivilligt och användaren har därför ett val om att lämna ut denna information eller inte. Den begärda informationen inkluderar vanligtvis kontaktinformation (som namn och adress) och demografisk information (som postnummer eller postnummer). Enkätinformation kommer att användas i syfte att övervaka eller förbättra användningen och tillfredsställelsen av våra produkter och tjänster. Även om vi kan använda en mellanhand för att genomföra dessa undersökningar, får de inte använda kunders personuppgifter för andra marknadsföringsändamål.

3. Blogg

Vår webbplats kan erbjuda offentligt tillgängliga bloggar. All information du tillhandahåller i dessa områden kan läsas, samlas in och användas av andra som har tillgång till dem. För att begära borttagning av dina personuppgifter från våra bloggar eller communityforum, kontakta oss på adressen som visas i slutet av denna sekretesspolicy. I vissa fall kanske vi inte kan ta bort dina personuppgifter, i så fall kommer vi att meddela dig om vi inte kan göra det och varför.

4. Widgets för sociala medier

Vår webbplats innehåller funktioner för sociala medier, såsom en Facebook "Gilla"-knapp och widgets, såsom en "Dela detta"-knapp eller interaktiva miniprogram som körs på vår sida. Dessa funktioner kan samla in din IP-adress, vilken sida du besöker på vår webbplats, och kan ställa in en cookie för att funktionen ska fungera korrekt. Sociala mediefunktioner och widgets är antingen värd för en tredje part eller värd direkt på vår webbplats. Din interaktion med dessa funktioner styrs av integritetspolicyn för företaget som tillhandahåller dem.

DEL F – SÄKERHET OCH SKYDD AV DIN INFORMATION

Vi vidtar försiktighetsåtgärder som vi anser vara rimligen nödvändiga för att säkerställa att användarinformation behandlas säkert och i enlighet med denna integritetspolicy. Detta inkluderar kryptering av din information i vila med 256-bitars AES-kryptering. Vi strävar efter att säkerställa att vi håller dina personuppgifter korrekta och uppdaterade.

När våra registrerings-/beställningsformulär ber användare att ange finansiell information, såsom ett kreditkortsnummer, är den informationen krypterad och skyddad med ett krypteringsprotokoll. De flesta moderna webbläsare bör indikera när en användare är på en säker sida, till exempel visar vissa webbläsare en låst hänglåsikon längst ner på skärmen.

Medan vi vidtar dessa åtgärder för att upprätthålla säkerheten för din information, bör du vara medveten om de många informationssäkerhetsrisker som finns och vidta lämpliga åtgärder för att skydda din information. Internets natur är sådan att vi inte kan garantera säkerheten för den information du överför till oss elektroniskt, och all överföring sker på egen risk. Vi lagrar information som du lämnar till oss på säkra servrar och använder lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder vid lagring och avslöjande av dina personuppgifter för att försöka förhindra obehörig åtkomst eller förlust.

Om du betalar för en prenumeration på våra produkter och tjänster förlitar vi oss också på att du upprätthåller säkerheten för ditt konto hos oss.

Om du har några frågor om vår säkerhet kan du kontakta oss på adressen som visas i slutet av denna integritetspolicy.

DEL G – MEDDELANDE TILL KALIFORNISKA KONSUMENT/INVÄNDA

  1. California Consumer Privacy Act of 2018 ("CCPA")

Enligt CCPA har konsumenter i Kalifornien följande rättigheter till sin personliga information:

  • rätt att märka
  • rätt till tillträde
  • rätt att begära radering
  • rätt att välja bort försäljning av personuppgifter
  • rätt till lika tjänster och priser

Beroende på individuella användarförhållanden och vår affärsverksamhet kan följande rättigheter finnas för kunder i Kalifornien för våra produkter:

Rätt till meddelande innebär att ett företag är skyldigt att informera konsumenter vid eller före insamlingen av en konsuments personliga information om de kategorier av personlig information som kommer att samlas in och för vilka ändamål dessa kategorier av personlig information kommer att användas. (Denna sekretesspolicy innehåller information om vår praxis.)

Rätt till tillgång innebär att konsumenter har rätt att begära att ett företag avslöjar kategorierna av personlig information som samlas in, kategorierna av källor från vilka personuppgifter samlas in, verksamheten i kommersiellt syfte, kategorierna av tredje parter som verksamheten delar personliga uppgifter med. information och de specifika delar av personlig information som företaget har om en konsument. (Denna sekretesspolicy innehåller information om vår praxis.)

Rätten att begära radering innebär att konsumenter har rätt att begära att ett företag raderar personlig information som samlats in från konsumenten (med vissa särskilda undantag som tillåts enligt lag). Rätten att välja bort innebär rätten för konsumenter att uppmana företag att sluta sälja sina personuppgifter till tredje part. Vi säljer inte dina personuppgifter. Vi avslöjar endast en del av din personliga information för att erbjuda dig tjänsterna från EnigmaSoft Limited, våra anslutna företag och/eller betrodda affärspartners, som förklaras i denna integritetspolicy och/eller vårt tillämpliga EULA/TOS .

Rätten till lika tjänster och priser förbjuder företag från att diskriminera konsumenter som utövar sina CCPA-rättigheter. Idag är våra tjänster i detta avseende gratis.

Om ovanstående CCPA-rättigheter skulle bli tillämpliga kan du, beroende på omständigheterna, också ha rätt att utse en auktoriserad agent för att göra förfrågningar enligt CCPA å dina vägnar. Rätten att utse ett auktoriserat ombud av dig, om det skulle bli tillgängligt, kommer att vara villkorat och beroende av inlämnandet av ett fullmaktsbrev som utser ett ombud och tillräckliga dokumentära bevis som validerar ett sådant utnämning gjordes korrekt av dig, i tillräckliga former. för att säkerställa en korrekt tillämpning av lagen.

Om du skulle ha några frågor angående CCPA och det föregående, vänligen kontakta oss på support@enigmasoftware.com eller ring oss på +1 (888) 360-0646 och vänligen skriv in "Request for California Privacy Information" i ämnesraden och i brödtexten i ditt meddelande.

  1. California Shine The Light Provisions

Enligt Kaliforniens "Shine the Light"-lag har invånare i Kalifornien som tillhandahåller vissa personuppgifter i samband med att de skaffar produkter eller tjänster för personligt bruk, familje- eller hushållsbruk rätt att begära och få information från oss en gång per kalenderår om informationen som vi delat. med andra företag för sina egna direktmarknadsföringsändamål. Om denna rättsliga bestämmelse skulle bli tillämplig på dig (beroende på affärsverksamheten och omständigheterna för EnigmaSoft Limited), skulle denna information inkludera informationskategorierna och namnen och adresserna till de företag som vi delade information med för det närmast föregående kalenderåret. För att få denna information, vänligen kontakta oss på support@enigmasoftware.com eller ring oss på +1 (888) 360-0646 med "Request for California Privacy Information" i ämnesraden och i brödtexten i ditt meddelande. Om tillämpligt kommer vi att tillhandahålla den begärda informationen till dig på din e-postadress som svar. Var medveten om att inte all informationsdelning omfattas av "Shine the Light"-kraven, och endast information om täckt delning kommer att inkluderas i vårt svar. Vi kan be om ytterligare information för att verifiera din identitet.

Meddelande om konsumenträttigheter . Enligt California Civil Code Section 1789.3 förser vi härmed Kaliforniens invånare med följande specifika konsumenträttigheter:

  • Denna webbplats ägs och drivs av EnigmaSoft Limited/Enigma Software Group USA, LLC.
  • Om inte annat uttryckligen anges tillhandahålls denna webbplats utan kostnad (även om produkten/produkterna naturligtvis kan ha avgifter enligt beskrivningen i webbplatsens material).
  • För att lämna in ett klagomål angående denna webbplats eller för att få ytterligare information om användningen av denna webbplats, vänligen kontakta oss via e-post på support@enigmasoftware.com eller ring oss på +1 (888) 360-0646. Du kan också kontakta Complaint Assistance Unit vid Division of Consumer Services i Kaliforniens Department of Consumer Affairs skriftligen på 400 R Street, Suite 1080, Sacramento, Kalifornien 95814 eller per telefon på (916) 445-1254 eller (800) 952- 5210.

DEL H – NÅGRA SLUTLIGA VILLKOR

1. Lagring av data

Vi behåller dina personuppgifter inte längre än vad som är nödvändigt med hänsyn till de syften för vilka de samlades in eller lagligen behandlades vidare, eller så länge som kan vara nödvändigt mot bakgrund av våra juridiska eller lagstadgade förpliktelser (till exempel om det kan krävas för att följa revisionskraven) eller för att utöva våra lagliga rättigheter eller försvara rättsliga anspråk. Vi förbinder oss att göra regelbundna granskningar av de personuppgifter vi har för att säkerställa att personuppgifter inte lagras längre än vad som är nödvändigt.

2. Dina rättigheter och begäranden om tillgång till subjekt

Du har rättigheter enligt den allmänna dataskyddsförordningen (2016/679) eller GDPR ( "Dataskyddslagstiftningen" ). Som invånare i EU har du rätt att få bekräftelse från oss om huruvida dina personuppgifter behandlas eller inte, att begära en kopia av din information, begära att dina personuppgifter uppdateras, rättas eller att eventuella felaktigheter i dina personuppgifter data raderas. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till vår behandling av dina personuppgifter. Du kan komma åt, korrigera eller radera vissa personuppgifter och uppdatera dina integritetsinställningar genom att skicka ett e-postmeddelande till support@enigmasoftware.com , gdpr@enigmasoftware.com eller genom att skriva till oss på 1 Castle Street, 3rd Floor, Dublin 2, D02 XD82, Irland.

Trots detta förbehåller vi oss rätten att samla in, bearbeta och underhålla information som tillhandahålls av och samlas in om dig, och avslöja denna information i den utsträckning som krävs för att uppfylla våra rimliga affärs- och juridiska skyldigheter.

Om du väljer att inte lämna viss information till oss eller om du återkallar ditt samtycke till vår behandling av dina personuppgifter, kanske vi inte kan fortsätta att förse dig med de produkter eller tjänster du behöver och/eller det kan påverka vår förmåga att bättre svara på dina behov. Om du har betalat för en prenumeration på våra produkter och tjänster och inte längre samtycker till att tillhandahålla den information som vi behöver för att förse dig med våra produkter och tjänster, se våra försäljningsvillkor och slutanvändarlicensavtal för information om hur du avbryter ditt abonnemang.

Ytterligare information om dina dataskyddsrättigheter finns på webbplatsen för den irländska dataskyddsombudsmannen på https://www.dataprotection.ie . Du kan kontakta eller lämna in klagomål till den irländska dataskyddskommissionen via deras webbplats på https://forms.dataprotection.ie/contact eller via telefon +353 578 684 800. Du kan ta reda på mer om dina dataskyddsrättigheter på webbplatsen från den irländska dataskyddskommissionen ( https://www.dataprotection.ie/ ).

3. Meddelande om ändringar av denna integritetspolicy

Då och då kan vi behöva ändra denna integritetspolicy. Om vi gör det kommer vi att lägga upp en uppdaterad version av vår integritetspolicy på vår webbplats och den kommer att gälla för all din information som vi har vid tillfället. Vi kan meddela dig om eventuella väsentliga ändringar genom ett meddelande i appen, e-post eller genom att lägga upp ett meddelande på vår webbplats. Fortsatt användning av våra produkter eller tjänster indikerar att du accepterar den ändrade integritetspolicyn.

4. Definitioner

Alla termer med versaler som inte definieras i denna integritetspolicy har den betydelse som ges i dataskyddslagstiftningen.

5. Spåra inte ("DNT")

Vi kanske inte känner igen Do Not Track ("DNT")-signaler från din webbläsare eller enhet. Det finns ännu inte en universellt accepterad standard för hur man tolkar och svarar på DNT-signaler, som ofta står i konflikt med andra inställningar. Om en standardmetod etableras kommer vi att undersöka på nytt hur vi kan svara på DNT-signaler på lämpligt sätt.

6. Kontakta oss

Om du har några frågor, kommentarer eller önskemål om denna integritetspolicy eller vår hantering av dina personuppgifter, vänligen maila oss på support@enigmasoftware.com eller skriv till oss på 1 Castle Street, 3rd Floor, Dublin 2, D02 XD82, Irland.

Om du har en olöst integritets- eller dataanvändningsproblem som vi inte har åtgärdat på ett tillfredsställande sätt, kontakta vår USA-baserade tredjepartsleverantör för tvistlösning (kostnadsfritt) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request .