Inno Stealer

Faqet e korruptuara që ofrojnë softuer fals, shërbime të shtrenjta, përditësime të rreme dhe të ngjashme janë shumë të zakonshme që fshihen në internet, duke llogaritur përdoruesit e kompjuterave që besojnë në ofertat e tij false dhe i lejojnë ata të prezantojnë të gjitha llojet e aplikacioneve, duke përfshirë malware. Studiuesit e sigurisë sapo zbuluan një të tillë, që paraqet një përmirësim të Windows 11 dhe, në vend të kësaj, instalon malware që mund të përvetësojnë kuletat e kriptomonedhave dhe informacionin nga shfletuesi i internetit. Malware quhet Inno Stealer dhe ndodhet brenda një faqe interneti që pretendon të jetë një faqe e Microsoft-it që promovon Windows 11 dhe ofron një përmirësim të rremë. Nëse përdoruesit e kompjuterit...

Postuar në April 21, 2022 në Stealers

Autoit V3 Script

Autoit v3 Script është një virus kompjuterik që mund të depërtojë në një sistem pa lejen e përdoruesit të kompjuterit. Veprimet e Autoit v3 Script janë si ato të një kali trojan që rrëshqet në një kompjuter të cenueshëm pa dhënë asnjë tregues për përdoruesit e kompjuterit, duke lejuar kështu që Autoit v3 Script të funksionojë në sfond pa u zbuluar. Hakerat në distancë mund të përdorin kërcënime si Autoit v3 Script për të hyrë në zona të caktuara të një kompjuteri të infektuar. Ndërsa Autoit v3 Script mund të mos përbëjë një kërcënim masiv më vete, ai është i rrezikshëm në duart e një hakeri të largët që kërkon të grabisë të dhënat. Ata që mund të dyshojnë për infektim të Autoit v3 Script në kompjuterin e tyre do të duan të ndërmarrin...

Postuar në April 21, 2022 në Malware

Aplikacionet e konferencave video u gjetën duke kërkuar mikrofon edhe kur është në heshtje

Aplikacionet e konferencave video u gjetën duke kërkuar mikrofon edhe kur është në heshtje pamje nga ekrani

Njerëzit që vendosin shirit të zi mbi kamerën e laptopit të tyre gjithmonë shkaktojnë disa vetulla të ngritura në dhomë. Megjithatë, duket se masa paraprake të ngjashme në dukje ekstreme mund të mos jenë të panevojshme. Në një publikim të përbashkët të kohëve të fundit nga studiues të universitetit, u zbulua se një numër aplikacionesh shumë të njohura për video-konferenca vazhdojnë të kërkojnë mikrofonin dhe të transmetojnë të dhëna, edhe kur mikrofoni është i çaktivizuar brenda cilësimeve të softuerit. A është kjo gjë? Zbulimi u bë nga ekipe me Universitetin e Wisconsin dhe Universitetin Loyola të Çikagos. Gazeta që ata publikuan quhej "A je vërtet i heshtur?" dhe zbuloi disa detaje...

Postuar në April 20, 2022 në Computer Security

Freeadvcity.com

Freeadvcity.com është një faqe interneti e diskutueshme që përdoruesit e kompjuterit nuk duhet ta vizitojnë me dëshirë. Megjithatë, disa përdorues kompjuteri mund të mos jenë në gjendje të ndihmojnë që Freeadvcity.com ngarkon ndonjëherë si një faqe fillestare e paracaktuar ose faqe skedash të re dhe më pas vazhdon të shfaqë reklama të rastësishme. Veprimi i ngarkimit automatik të Freeadvcity.com, ndoshta si një faqe fillestare e paracaktuar, është rezultat i shkarkimit dhe instalimit të aplikacioneve të softuerit të bashkuar ose të programeve falas aty ku ishte bashkuar me komponentë të lidhur me Freeadvcity.com. Komponentë të tillë janë shpesh shtesa të shfletuesit të internetit ose një aplikacion tjetër që mund të modifikojë cilësimet...

Postuar në April 20, 2022 në Browser Hijackers

Syri i lehtë.xyz

Lighteye.xyz është një faqe interneti e përgjithshme që ofron metoda të transmetimit të videove ose përmbajtjeve mediatike nga interneti. Në shumë raste, përdoruesit e kompjuterit prezantohen me Lighteye.xyz përmes ngarkimit automatik të faqes si një faqe kryesore e paracaktuar ose faqe e skedës së re. Një rast i tillë është i dukshëm për komponentët që lidhen me ngarkimin e Lighteye.xyz në sistem si shtesë ose shtesa të shfletuesit. Heqja e shtesave ose shtesave Lighteye.xyz kërkohet për të ndaluar veprimet e tij të bezdisshme që mund të modifikojnë cilësimet e Internetit për të vendosur një faqe të ndryshme kryesore. Për shkak të veprimeve të komponentëve Lighteye.xyz është konsideruar si një rrëmbyes i shfletuesit nga ekspertët e...

Postuar në April 20, 2022 në Browser Hijackers

Differid.com

Differid.com është një faqe interneti që kërkon leje nga përdoruesit e kompjuterit për të shfaqur njoftime shtesë. Faqja kryesore e Differid.com, e cila mund të ngarkohet automatikisht në disa kompjuterë që kanë instaluar shtesa të lidhura të shfletuesit, kërkon që të klikoni një kërkesë "lejo" për të konfirmuar që nuk jeni robot, gjë që më pas mund të lejojë që mesazhet e tjera të shfaqen kur siti. Ekspertët e sigurisë kompjuterike e kanë klasifikuar faqen Differid.com dhe komponentët e saj si një rrëmbyes shfletuesi, i njohur për ngarkimin brenda aplikacioneve të njohura të shfletuesit të internetit dhe modifikimin e cilësimeve të Internetit. Cilësimet e tilla mund të ndryshohen për të shfaqur Differid.com si faqen tuaj fillestare të...

Postuar në April 20, 2022 në Browser Hijackers

Shfaqja në internet

OnlineDisplay është një aplikacion mashtrues që është një kërcënim adware dhe mund të rezultojë në shfaqjen e reklamave të rastësishme ose mesazhe pop-up që kërkojnë vëmendje dhe mund të ofrojnë produkte ose shërbime të rastësishme. Aplikacioni OnlineDisplay mund të ngarkohet kur instaloni programe falas ose aplikacione të paketuara nga Interneti. Dihet se aplikacione të tilla janë të lidhura me kërcënime adware që mund të ngarkohen në kompjuterin tuaj si një shtesë e shfletuesit të internetit ose një komponent shtesë. Heqja e aplikacioneve ose komponentëve si OnlineDisplay mund të bëhet manualisht nëse jeni përdorues kompjuteri me përvojë dhe jeni në gjendje të gjeni përbërësit që lidhen me një program të tillë. Promovimet e...

Postuar në April 20, 2022 në Browser Hijackers

Notadsreview.com

Faqe të panumërta në internet u krijuan nga mashtrues kibernetikë për të fituar para të lehta, duke përfituar nga përdoruesit sylesh të kompjuterit. Notadsreviews.com është një faqe e tillë. Notadsreviews.com mund të hyjë në një kompjuter kur përdoruesi i tij klikon në reklama nga burime të panjohura, viziton faqet e internetit të korruptuara dhe nëpërmjet teknikave të tjera, të panumërta që përdoren për të shpërndarë softuer të padëshiruar. Nëse jeni duke përjetuar një shpejtësi të ulët në navigimin tuaj dhe ka reklama të shumta që nuk e dini pse po shfaqen, shanset janë që të keni Notadsreviews.com ose një rrëmbyes të ngjashëm të shfletuesit të instaluar në kompjuterin tuaj. Nuk ka nevojë të shqetësoheni, faqet e internetit si...

Postuar në April 20, 2022 në Browser Hijackers

MajorLauncher

Programi MajorLauncher nuk u krijua për të bërë asgjë të përdorshme për vizitorët e tij. Meqenëse MajorLauncher nuk është lloji i programit që përdoruesit e Apple shkarkojnë dhe instalojnë në pajisjet e tyre vullnetarisht, krijuesit e tij duhet të shpërndajnë krijimin e tyre duke përdorur metoda të dyshimta, si p.sh. përfshirja e tij me një program popullor, nëpërmjet reklamave dhe faqeve të korruptuara dhe mënyrave të tjera të dyshimta. Kjo është ajo që e bën MajorLauncher të klasifikohet si një program ndoshta i padëshiruar (PUP). Kur ndodhet brenda një kompjuteri, MajorLauncher mund të kontrollojë motorin e kërkimit që po përdorni për të shfaqur reklama të shumta të sponsorizuara. Këto reklama, përveçse janë telash, nëse klikohen,...

Postuar në April 20, 2022 në Potentially Unwanted Programs

Qall Ransomware

Qall Ransomware është një kripto-virus i krijuar nga kriminelët kibernetikë me misionin e trishtuar për të parandaluar përdoruesit e kompjuterave të aksesojnë skedarët e tyre të çmuar. Qall Ransomware po i bashkohet versioneve të panumërta të kërcënimeve të bazuara në Stop/Djvu Ransomware. Kjo është një familje që përbëhet nga anëtarë shumë të fuqishëm që kur janë brenda një kompjuteri mund të kryejnë veprime shqetësuese. Për të filluar aktivitetet e tij, Qall Ransomware do të skanojë kompjuterin e infektuar për të zgjedhur skedarët që do të enkriptojë. Ju mund të jeni i sigurt se midis këtyre skedarëve janë më të rëndësishmit, në mënyrë që përdorues të shumtë të kompjuterit të mendojnë se pagimi i shpërblimit të kërkuar është e vetmja...

Postuar në April 20, 2022 në Uncategorized

Ransomware i sesionit

Studiuesit e sigurisë kanë zbuluar kohët e fundit anëtarë të rinj të familjes Makop Ransomware. Session Ransomware është anëtari i fundit i kësaj familjeje dhe, ashtu si kërcënimet e tjera të ransomware, misioni i tij është të infektojë një kompjuter, ta skanojë atë për skedarë të rëndësishëm dhe të kodojë këta skedarë duke përdorur një metodë shumë të fortë të kriptimit, në mënyrë që viktimat të mos jenë në gjendje të aksesoni ato. Më pas, Session Ransomware shton ekstensionin e skedarit '.[ID][].session' në skedarët e enkriptuar dhe ato mund të deshifrohen vetëm nëse viktima ka softuerin e deshifrimit që kanë në zotërim kriminelët kibernetikë përgjegjës për sulmin. Kur skedarët janë të koduar plotësisht, Session Ransomware do të...

Postuar në April 20, 2022 në Ransomware

Minus-dritë.xyz

Faqja e internetit Minus-light.xyz është pjesë e një skeme të rrëmbyesit të shfletuesit që angazhohet në dërgimin e njoftimeve te përdoruesit e kompjuterit. Procesi me të cilin Minus-light.xyz nxit përdoruesit e kompjuterit është një mesazh parësor alarmi që kërkon leje për të lejuar shfaqjen e njoftimeve të ardhshme. Nëse një përdorues klikon "lejo", ata mund të vërejnë disa sinjalizime dhe dritare kërcyese që shfaqen kur shfleton në ueb, të cilat mund të çojnë në burime keqdashëse. Faqja Minus-light.xyz dyshohet të jetë pjesë e një skeme page-per-click ose përshtypjesh për të fituar para përmes klikimeve të një përdoruesi kompjuteri në reklama ose lidhje. Është më mirë të përdoret një burim antimalware për të zbuluar dhe eliminuar...

Postuar në April 19, 2022 në Browser Hijackers

Bëni Dark Adware

Make Dark Adware është një kërcënim që njihet për ngarkimin e reklamave ose shfaqjen aktive të reklamave pop-up në sajte të ndryshme në mënyrë të rastësishme. Kërcënimi Make Dark Adware mund të ketë përmbajtje të dyshimtë ose të çojë në burime dhe sajte të padëshiruara që përpiqen të promovojnë shërbime dhe produkte të tjera të dyshimta. Përdorimi i reklamave Make Dark Adware mund të mos shkaktojë probleme të sistemit, por ato mund të çojnë në përmbajtje me qëllim të keq ose oferta shkarkimi përmes sajteve të ndryshme të lidhura. Ekspertët e sigurisë kompjuterike u kërkohet shumë përdoruesve të kompjuterit që të shmangin kërcënimet si Make Dark Adware, të cilat mund të ngarkohen kur instalojnë aplikacione pa pagesë ose softuer të...

Postuar në April 19, 2022 në Adware

Totaldatasecurityservice.com

Totaldatasecurityservice.com është një sajt që mund të jetë krijuar për të tërhequr klikimet në dritaret kërcyese dhe për të kërkuar lejen e një përdoruesi kompjuteri për të shfaqur njoftime shtesë. Shfaqja kryesore nga Totaldatasecurityservice.com është ajo që kërkon të shfaqë njoftime, të cilat nëse lejohen, faqja do të vërshojë një përdorues kompjuteri me dritare kërcyese që mund të promovojnë produkte, shërbime ose edhe shkarkime të padëshiruara ose të dyshimta, apo edhe shkarkime që mund të jenë me qëllim të keq. Është shumë e rekomanduar nga ekspertët e sigurisë kompjuterike për të shmangur përdorimin e faqes Totaldatasecurityservice.com pasi konsiderohet të jetë një rrëmbyes i shfletuesit. Komponentët e lidhur me...

Postuar në April 19, 2022 në Browser Hijackers

Ourhotfeed.com

Ourhotfeed.com është një faqe interneti mashtruese që është klasifikuar si rrëmbyes i shfletuesit. Arsyet e klasifikimit është fakti se Ourhotfeed.com do të shfaqë njoftime ose dritare kërcyese që kërkojnë leje nga përdoruesi i kompjuterit për të shfaqur njoftime shtesë. Ato që lejojnë shfaqjen e njoftimeve duke klikuar në butonin "lejo" pas ngarkimit të faqes Ourhotfeed.com do të bombardohen nga mesazhe alarmi që mund të përpiqen të promovojnë shërbime, produkte ose shkarkime të caktuara që mund të përfundojnë të jenë keqdashëse në disa mënyra. Përdoruesit e kompjuterit nxiten të përdorin një burim antimalware për të eliminuar komponentët që mund të ngarkojnë Ourhotfeed.com si një faqe kryesore të paracaktuar ose një skedë të re....

Postuar në April 19, 2022 në Browser Hijackers
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 71