Mediaforyour.com

Mediaforyour.com nuk ka gjasa t'u ofrojë vizitorëve të saj ndonjë përmbajtje legjitime. Në fund të fundit, kjo nuk është pjesë e prioriteteve të saj. Në vend të kësaj, faqja është krijuar posaçërisht për të ekzekutuar një taktikë popullore të bazuar në shfletues, ku vizitorët mashtrohen për të mundësuar njoftimin shtytës të faqes. Funksioni i shfletuesit të njoftimit shtytës është një mënyrë legjitime që përdoruesit të qëndrojnë të informuar për përmbajtjen e publikuar nga faqet e internetit për të cilat ata janë të interesuar. Fatkeqësisht, mashtruesit e panumërt po përfitojnë nga kjo veçori për të ofruar reklama të padëshiruara dhe për të fituar potencialisht përfitime monetare nëpërmjet këtyre fushatave ndërhyrëse reklamash. Skenari i...

Postuar në April 27, 2022 në Browser Hijackers, Rogue Websites

Kratos Silent Miner

Kratos Silent Miner është një malware i fuqishëm që është pajisur me funksione të ndryshme ndërhyrëse që shkojnë përtej fushëveprimit të një kërcënimi tipik të kripto-minatorit. Studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan këtë malware të veçantë për t'u ofruar për shitje në një forum hakerash nëntokësor. Kërcënimi është i disponueshëm për blerje përmes një skeme RaaS (Ransomware-as-a-Service) me çmim 100 dollarë në muaj. Zhvilluesi i kërcënimit gjithashtu premton të sigurojë mbështetje 24/7 përmes një llogarie Telegram. Duke qenë një kriptominer, Kratos Silent Miner mund të marrë përsipër burimet harduerike të sistemeve të infektuara dhe t'i përdorë ato për gjenerimin e monedhave ETC (Ethereum Classic) dhe ETH (Ethereum), Përveç...

Postuar në April 27, 2022 në Malware

Mbrojtësi i fuqisë.xyz

Protectorofpower.xyz është klasifikuar si një faqe interneti mashtruese që përdor një taktikë që përfshin alarme dhe paralajmërime të rreme sigurie. Skenari i veçantë i vërejtur në faqe është një variant i skemës së njohur si "Windows 10 juaj është i infektuar me viruse". Ai përfshin bombardimin e vizitorëve me disa dritare pop-up që pretendojnë se kërcënime të ndryshme malware janë gjetur në sistemet e tyre kompjuterike. Faqja e mashtrimit madje do të pretendojë se po ekzekuton një skanim kërcënimi, edhe pse asnjë faqe interneti nuk mund të kryejë funksione të tilla vetë. Qëllimi i dukshëm i mashtruesve është të fitojnë tarifa komisioni të paligjshme duke i frikësuar përdoruesit për të blerë aplikacionin e sigurisë McAfee Total...

Postuar në April 26, 2022 në Rogue Websites

Kontrollo Login

LoginCheck është një aplikacion ndërhyrës që përpiqet të përfitojë nga përdoruesit e Mac. Ai klasifikohet si pjesë e familjes së malware AdLoad dhe si i tillë është i pajisur me funksione të shumta të bezdisshme. Qëllimi kryesor i aplikacionit është të fitojë para nga prania e tij në Mac të përdoruesit duke drejtuar një fushatë reklamuese të bezdisshme. Në të vërtetë, LoginCheck është një tjetër adware. Në mënyrë tipike, aplikacione të tilla si LoginCheck nuk shpërndahen përmes kanaleve të zakonshme, pasi shanset që përdoruesit t'i shkarkojnë dhe instalojnë me dëshirë janë jashtëzakonisht të ulëta. Në vend të kësaj, krijuesit e këtyre PUP-ve (Programe Potencialisht të Padëshiruara) mbështeten shumë në taktika të fshehta, të tilla si...

Postuar në April 26, 2022 në Adware, Mac Malware, Potentially Unwanted Programs

Msjd Ransomware

Ekspertët e sigurisë kibernetike analizuan kodin themelor të kërcënimit Msjd Ransomware dhe arritën në përfundimin se është një variant tjetër nga familja pjellore e malware STOP/Djvu . Pavarësisht se është një kopje pothuajse identike e kërcënimeve të tjera, Msjd Ransomware ruan potencialin shkatërrues për dëmtim. Nëse kërcënimi vendoset me sukses në sistemet e synuara, ai do të përfshijë një rutinë enkriptimi që do t'i lërë pothuajse të gjithë skedarët e ruajtur atje, në një gjendje të papërdorshme. Çdo skedar i koduar gjithashtu do të modifikojë emrin e tij origjinal. Më konkretisht, kërcënimi do të shtojë '.msjd' si një shtesë të re skedari. Shënimi tipik i shpërblesës që pritet të dorëzohet nga kërcënimet e ransomware është...

Postuar në April 26, 2022 në Ransomware

Dmay Ransomware

Dmay Ransomware është një kërcënim i fuqishëm malware që është në gjendje të shkaktojë dëme të konsiderueshme në sistemet e komprometuara. Viktimat e Dmay Ransomware do ta gjejnë veten të paaftë për të hyrë në pothuajse të gjithë skedarët e tyre personalë ose të lidhur me biznesin që ishin ruajtur në pajisjen e infektuar. Falë rutinës së fortë të kriptimit të kërcënimit, të gjithë skedarët e kyçur do të jenë praktikisht të pamundur për t'u rikthyer pa kodet e nevojshme të deshifrimit që zotërojnë sulmuesit. Kapaciteti shkatërrues i Dmay Ransomware nuk ndikohet nga fakti se vetë kërcënimi është një variant tjetër i krijuar nga familja famëkeqe e malware STOP/Djvu . Çdo skedar i kyçur nga kërcënimi do të shënohet me shtimin e '.dmay' në...

Postuar në April 26, 2022 në Ransomware

Jhdd Ransomware

Ransomware Jhdd është një kërcënim me qëllimin e vetëm për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij dhe për t'i lënë ato në një gjendje të papërdorshme. Kërcënimi është i aftë të ndikojë shumë lloje të ndryshme skedarësh duke përfshirë PDF, dokumente, arkiva, baza të të dhënave, fotografi, audio dhe video. Qëllimi i sulmuesve është të përdorin të dhënat e koduara për të zhvatur para nga viktimat e tyre. Duhet të theksohet se analiza e Jhdd ka zbuluar se kërcënimi është një variant nga ai STOP/familja Djvu . Karakteristika kryesore që e vendos këtë variant nga pjesa tjetër është ekstensioni i skedarit '.jhdd' që përdor për të shënuar çdo skedar të kyçur. Një shënim shpërblimi do të krijohet në pajisjet e shkelura në formën e një skedari...

Postuar në April 26, 2022 në Ransomware

Pteredo Backdoor

Më shumë lloje malware të përdorura në sulmet kundër objektivave të Ukrainës po zbulohen nga analistët e sigurisë kibernetike. Në një raport, ekspertët zbuluan detaje rreth një operacioni nga grupi kriminal kibernetik Gamaredon (i gjurmuar gjithashtu si Armageddon/Shuckworm) dhe krijimin e tyre të fundit të malware të quajtur Pteredo Backdoor. Gamaredon besohet të jetë një grup kërcënimi i sponsorizuar nga shteti rus që ka treguar interes të vazhdueshëm dhe të zgjatur për të nisur sulmet kundër Ukrainës. Operacionet e tij kundër objektivave në vend mund të gjurmohen të paktën në vitin 2014. Që atëherë, grupi besohet të ketë kryer mbi 5,000 operacione sulmi që synojnë afërsisht 1,500 njësi qeveritare, publike dhe private. Sa i përket...

Postuar në April 26, 2022 në Advanced Persistent Threat (APT), Backdoors

Rrëmbyesi i Kërkimeve të Videove

VideoSearches Hijacker është një faqe interneti mashtruese që paraqitet si një motor kërkimi dhe premton të optimizojë përvojën e përdoruesit të kompjuterit në internet. Megjithatë, VideoSearches Hijacker nuk ka veçoritë e nevojshme për të prodhuar rezultate kërkimi, kështu që huazon rezultatet që shfaq nga Yahoo Search. Përdoruesit e kompjuterit mund të lejojnë hyrjen e rrëmbyesit VideoSearches në makinat e tyre kur klikojnë në reklama të shfaqura nga faqe të panjohura ueb, kur shkarkojnë aplikacione falas nga burime të pakontrolluara, etj. Për shkak të këtyre metodave të shpërndarjes së dyshimtë, VideoSearches Hijacker konsiderohet një Program Ndoshta i Padëshiruar ( PUP). Sapo rrëmbyesi i VideoSearches të jetë brenda një kompjuteri,...

Postuar në April 26, 2022 në Browser Hijackers

Youzik.app

Faqja e Youzik.app nuk është një uebsajt i sigurt pasi dihet se ndikon në kompjuterët Mac nëpërmjet përdorimit të aplikacioneve softuerike të ofruara që mund të shkarkojnë, instalojnë dhe më pas të shkaktojnë probleme në kompjuterin Mac të prekur. Youzik.app duket të jetë një sajt i përgjithshëm për të ofruar aplikacione për konvertimin e mediave, kryesisht ato që konvertojnë videot dhe skedarët mp3 në YouTube, ndoshta si një mënyrë për të shkëputur videon ose audion nga një video në YouTube. Praktikat e Youzik.app nuk janë të sigurta dhe as nuk pëlqehen brenda komunitetit të YouTube pasi mund të promovojë veprime të vjedhjes së përmbajtjes së medias nga shërbimi popullor i transmetimit të videove. Përdoruesit e kompjuterëve Mac u nxiten...

Postuar në April 21, 2022 në Browser Hijackers, Mac Malware

SMSControllo Malware

SMSControllo Malware është një kërcënim i sistemit operativ Android që mund të marrë kontrollin e mesazheve SMS në një pajisje Android dhe t'i vjedhë ato në mënyrë që ato të dërgohen me bashkëngjitje me qëllim të keq. Ndërsa SMSControllo Malware gjendet kryesisht në pajisjet e cenueshme Android, mund të jetë një kërcënim serioz që prek sistemet ose kompjuterët e tjerë pasi mesazhi SMS mund të përmbajë bashkëngjitje ose lidhje agresive malware. Ata që përdorin pajisje Android dhe dyshojnë për kërcënimin SMSControllo Malware duhet të ndërmarrin veprime të menjëhershme për të korrigjuar kërcënimin dhe për ta hequr atë. Në disa raste, restaurimi i pajisjes suaj Android mund të mjaftojë për ta hequr atë nga SMSControllo...

Postuar në April 21, 2022 në Malware

Ndërfaqja dinamike

DynamicInterface është një aplikacion i diskutueshëm që funksionon si një program i mbështetur nga reklama që ofrojnë produkte dhe shërbime të ndryshme që mund të mos jenë të dobishme për përdoruesit e kompjuterit që ndeshen me programin. DynamicInterface mund të ngarkohet kur instalon aplikacione falas ose softuer të bashkuar, ku përbërësit e tij mund të ofrojnë reklama duke rrëmbyer fillimisht cilësimet e Internetit dhe duke ngarkuar faqe të padëshiruara si një faqe kryesore e paracaktuar ose faqe skedash të re brenda programeve të njohura të shfletuesit të internetit. Ne kemi gjetur se DynamicInterface është kryesisht i padobishëm pasi nuk ofron ndonjë vlerë apo arsye për ta mbajtur programin të ngarkuar në një kompjuter Mac. Ndërsa...

Postuar në April 21, 2022 në Mac Malware

Blinkweb.net

Faqet e internetit me përmbajtje të dobët apo edhe boshe janë një dukuri shumë e zakonshme në internet. Blinkweb.net është një nga këto faqe interneti. Objektivi i Blinkweb.net është të nxisë përdoruesit e kompjuterit që ta lejojnë atë të përdorë veçorinë e njoftimeve legjitime të shfletuesve të uebit, të shfaqë reklamat e tij të sponsorizuara dhe, në proces, të krijojë një fitim monetar për mbajtësit e tij. Nëse përdoruesit që nuk dyshojnë i japin Blinkweb.net lejen e nevojshme, ai do të fillojë të shfaqë reklama të shumta pop-up në desktopët e tyre, gjë që do të bëhet një bezdi, përveçse do të ndërhyjë në përvojën e shfletimit të përdoruesit të kompjuterit. Këto faqe interneti klasifikohen si adware dhe Blinkweb.net mund të kontrollojë...

Postuar në April 21, 2022 në Browser Hijackers

Malware TraderTraitor

Një Këshillim për Sigurinë Kibernetike (CSA) u lëshua nga Byroja Federale e Hetimit (FBI), Departamenti i Thesarit i SHBA (Thesari) dhe Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe Sigurisë së Infrastrukturës (CISA) në lidhje me një kërcënim të quajtur Malware TraderTraitor që synon shumë kompani në industria e kriptomonedhave dhe teknologjia blockchain. Malware TraderTraitor po përdoret që nga viti 2020 nga grupi i Kërcënimit të Përparuar (APT) Lazarus , i njohur gjithashtu si BlueNoroff, Stardust Chollima dhe APT38 për të minuar kriptovalutat në mënyrë të paligjshme. Për të nxitur viktimat e tij të shkarkojnë programe të korruptuara që lidhen me kriptomonedhën, kërcënimi është duke përdorur teknika të inxhinierisë sociale në platforma të...

Postuar në April 21, 2022 në Malware

Speedcaptcha-here.lart

Speedcaptcha-here.top është ndër uebsajtet e panumërta mashtruese që u bëjnë premtime të rreme përdoruesve të besueshëm të kompjuterit për t'i bindur ata që t'i japin leje për të përdorur veçorinë e njoftimeve të shfletuesit të tyre të internetit. Metoda që përdor për t'i bërë përdoruesit e kompjuterave të pajtohen me atë që do t'u kërkojë atyre të klikojnë një buton 'Lejo', të shfaqur në mënyrë të përshtatshme, për të kaluar një test Captcha dhe të provojnë se ata nuk janë robotë. Një teknikë tjetër është të pretendoni se klikimi i butonit "Lejo" do të vërtetojë aksesin në skedarë, fotografi ose dokumente. Këta zhvillues faqesh interneti nuk kujdesen për përdoruesit e kompjuterit; gjithçka që u intereson është të fitojnë para të lehta...

Postuar në April 21, 2022 në Browser Hijackers
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 71