Threat Database Phishing Mashtrimi me email të 'Geek Squad'

Mashtrimi me email të 'Geek Squad'

Mashtruesit e paskrupullt po dërgojnë emaile joshëse duke pretenduar të jenë një mesazh nga Geek Squad, një filial i Best Buy. Emailet e rreme përmbajnë logon e Geek Squad dhe pretendojnë se abonimi i marrësit në Geek Total Protection është rinovuar automatikisht. Si rezultat, shuma prej 499,99 dollarësh është ngarkuar për shërbimet. Për ta bërë pretendimin e rremë të duket më legjitim, emailet mashtruese përmbajnë gjithashtu detaje të fabrikuara, si numri i faturës, data e rinovimit, emri i shërbimit, etj. Është jetike të kihet parasysh se Skuadra Geek nuk është në asnjë mënyrë e lidhur në këto mesazhe emaili

Duke parë sasinë e madhe të parave që supozohet se janë tërhequr për diçka që nuk kanë rënë dakord të blejnë, përdoruesit ka të ngjarë të telefonojnë numrin e telefonit të dhënë nga emaili si një mënyrë për të marrë ndihmë. Kjo është pikërisht ajo që duan mashtruesit. Më pas ata mund të vazhdojnë të përpiqen të marrin informacione personale - emra, adresa shtëpie, email, numra telefoni, etj., nga të gjithë përdoruesit që thirrin numrin. Këta njerëz gjithashtu mund të përpiqen të bindin objektivat e tyre që të paguajnë 'anulim' fals ose tarifa të tjera. Nuk është e pazakontë që mashtruesit të kërkojnë të marrin akses në distancë në kompjuterin e përdoruesit nën disa pretendime të dyshimta. Nëse janë të suksesshme, ata mund të abuzojnë me lidhjen me pajisjen për të ofruar kërcënime malware, për të mbledhur skedarë të rëndësishëm ose për të kryer veprime shtesë pushtuese.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...