AdBlock 360

AdBlock 360 Përshkrimi

Lloji: Possibly Unwanted Program

AdBlock 360 është një shtesë e rreme e shfletuesit adblock. Ai e reklamon veten si një mjet efektiv për ndalimin e reklamave që hasin përdoruesit gjatë shfletimit në internet. Megjithatë, pasi të instalohet në sistem, ai tregon natyrën e tij të vërtetë - atë të një aplikacioni adware. Në të vërtetë, qëllimi i vërtetë i AdBlock 360 është i kundërti i premtimeve të tij dhe përdoruesit e prekur tani do t'i nënshtrohen reklamave edhe më të padëshiruara dhe të bezdisshme.

Aplikacionet adware janë krijuar për të fituar para nga prania e tyre në pajisje nëpërmjet një fushate reklamuese ndërhyrëse. Çdo reklamë e lidhur me burime të tilla të dyshimta ose të pabesueshme duhet të trajtohet me kujdes. Përdoruesit që ndërveprojnë me reklamat e shfaqura rrezikojnë të ridrejtohen në faqet e internetit të mashtrimit ose phishing, të shkaktojnë shkarkime të PUP-ve shtesë (Programe potencialisht të padëshiruara) ose madje të hapin faqe interneti të komprometuara që ofrojnë kërcënime serioze malware.

Më e rëndësishmja, shumica e PUP-ve janë të aftë për të paktën një shkallë të gjurmimit të të dhënave. Ndërsa është i vendosur në pajisje, aplikacioni pushtues mund të spiunojë aktivitetet e shfletimit të përdoruesit duke aksesuar të gjithë historinë e shfletimit, historinë e kërkimit dhe më shumë. Detaje të ndryshme të pajisjes gjithashtu mund të mblidhen, paketohen dhe transmetohen në një server nën kontrollin e operatorëve të PUP. Në rastet më kërcënuese, informacioni i plotësimit automatik i ruajtur në shfletuesit e përdoruesit mund të nxirret dhe gjithashtu të bëhet i aksesueshëm për palët e treta.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.