TRUSTe

Polityka prywatności i polityka plików cookie firmy Enigma Software Group USA, LLC

Ostatnia aktualizacja: 31 maja 2022 r.

Enigma Software Group USA, LLC, 3000 Gulf to Bay Boulevard Clearwater, FL 33759 , USA („ESG”, „my”, „nas” lub „nasz”) dąży do ustanowienia relacji opartej na zaufaniu ze swoimi użytkownikami, opartej na szacunku w zakresie tożsamości i informacji osobistych, promując stosowanie uczciwych praktyk informacyjnych. Niniejsza polityka prywatności obejmuje wszystkie serwisy internetowe będące własnością i utrzymywane przez ESG. Chcemy zademonstrować nasze zaangażowanie w ochronę prywatności naszych użytkowników i wzbudzić zaufanie naszych użytkowników do naszej zdolności do ochrony ich danych. Dlatego ujawniamy:

  1. Jakie dane osobowe gromadzi ESG.
  2. W jaki sposób ESG wykorzystuje informacje i nasze podstawy prawne do wykorzystania.
  3. Komu ESG może udostępniać informacje o użytkownikach.
  4. Jakie opcje są dostępne dla użytkowników w zakresie gromadzenia, wykorzystywania i rozpowszechniania informacji.
  5. Jakie rodzaje procedur bezpieczeństwa są stosowane w celu ochrony przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem lub zmianą informacji pod kontrolą ESG.
  6. Jak użytkownicy mogą poprawić wszelkie nieścisłości w informacjach.

Prywatność z certyfikatem TRUSTe

W przypadku jakichkolwiek pytań lub pytań dotyczących naszych praktyk dotyczących prywatności, zawsze możesz skontaktować się z naszym zespołem pomocy technicznej pod adresem support@enigmasoftware.com . Jeśli masz nierozwiązane wątpliwości dotyczące prywatności lub wykorzystania danych, które nie zostały przez nas rozwiązane w sposób zadowalający, skontaktuj się z naszym zewnętrznym dostawcą usług rozstrzygania sporów z siedzibą w USA (bezpłatnie) pod adresem https://feedback-form.truste.com/watchdog/request .

Gromadzenie i wykorzystywanie informacji

ESG jest wyłącznym właścicielem informacji zebranych w jej witrynach internetowych. ESG gromadzi informacje od swoich użytkowników w kilku różnych punktach naszych witryn internetowych zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych i wyłącznie w celach niezbędnych dla naszej działalności i wygody naszych użytkowników. Należy pamiętać, że praktyki dotyczące prywatności dotyczące SpyHunter 5, produktu firmy EnigmaSoft Ltd., podlegają odrębnej polityce prywatności wydanej przez EnigmaSoft Ltd. i dostępnej pod adresem https://www.enigmasoftware.com/esg-privacy-policy/ .

Rejestracja

Aby korzystać z usług ESG na dowolnym poziomie, użytkownik musi najpierw wypełnić formularz rejestracyjny. Podczas rejestracji użytkownik jest zobowiązany do podania informacji kontaktowych (takich jak imię i nazwisko oraz adres e-mail) oraz unikalnego identyfikatora. Używamy tych informacji, aby kontaktować się z użytkownikiem w sprawie usług w naszej witrynie, którymi użytkownik wyraził zainteresowanie.

Zamówienie i płatność

Możemy korzystać z usług partnerów dystrybucyjnych i zaufanych zewnętrznych podmiotów przetwarzających płatności, aby pomóc nam zarządzać zamówieniami, fakturowaniem i przetwarzaniem płatności za nasze produkty i usługi. Kiedy użytkownik płaci za subskrypcję lub kupuje jeden z naszych produktów lub usług, musi wprowadzić informacje za pośrednictwem internetowego formularza zamówienia. Użytkownik lub inna osoba w organizacji użytkownika musi podać informacje kontaktowe (takie jak imię i nazwisko, nazwa firmy, numer telefonu, adres e-mail i adres rozliczeniowy) oraz informacje finansowe (takie jak numer karty kredytowej i data ważności). My i nasi partnerzy dystrybucyjni oraz zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności możemy również gromadzić adres protokołu internetowego („IP”) użytkownika oraz identyfikator sprzętu. Możemy zażądać i otrzymać od partnera dystrybucyjnego i zewnętrznego podmiotu przetwarzającego płatności kopię historii płatności między użytkownikiem a nami.

Gdy użytkownik przekazuje swoje dane naszemu partnerowi dystrybucyjnemu lub zewnętrznemu podmiotowi przetwarzającemu płatności, wykorzystanie danych osobowych użytkownika podlega warunkom świadczenia usług i polityce prywatności tej strony trzeciej. W formularzu zakupu znajduje się łącze zarówno do warunków świadczenia usług, jak i do polityki prywatności. Użytkownik musi wyrazić zgodę na oba powyższe przed zakupem lub subskrypcją naszych produktów i usług nabytych we współpracy z naszymi partnerami dystrybucyjnymi lub zewnętrznymi podmiotami przetwarzającymi płatności.

Możemy otrzymać informacje finansowe użytkownika (takie jak typ karty kredytowej, data ważności i ostatnie cztery cyfry numeru karty kredytowej) od zewnętrznego podmiotu przetwarzającego płatności wraz z innymi danymi osobowymi. Zewnętrzny podmiot przetwarzający płatności może również dostarczyć nam unikalne tokeny uwierzytelniające w celu składania żądań płatności. Informacje te są wykorzystywane do składania wniosków o płatność lub do zarejestrowania użytkownika w celu automatycznego odnawiania subskrypcji, która w przyszłości będzie wymagać płatności automatycznych.

Jeśli zdecydujesz się na zakup produktów od nas, naszych podmiotów stowarzyszonych i/lub zaufanych partnerów biznesowych, w celu ułatwienia zakupu produktów my, nasze podmioty stowarzyszone i/lub zaufani partnerzy biznesowi (w tym zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności mogą wykorzystywać podane przez Ciebie informacje dotyczące płatności lub dane osobowe nam w celu przetworzenia Twoich zakupów).

Abyśmy mogli właściwie wypełniać nasze zobowiązania wobec użytkowników, może być konieczne uzupełnienie otrzymywanych przez nas informacji o informacje ze źródeł zewnętrznych. Na przykład możemy zweryfikować adres rozliczeniowy przy transakcjach kartą kredytową. Informacje uzyskane z tych źródeł zewnętrznych są przez nas utrzymywane w sposób zgodny z naszą Polityką prywatności.

Wykorzystanie informacji

Z zastrzeżeniem postanowień niniejszej Polityki Prywatności oraz wyjątków prawnych wymienionych w Polityce Prywatności, ESG nie będzie ujawniać stronom trzecim adresów e-mail przesłanych do naszych witryn internetowych przez naszych użytkowników w celu korzystania z produktów lub usług ESG. Aby osiągnąć nasze przeszłe i stałe cele polegające na zapewnianiu użytkownikom ulepszeń naszych produktów i usług, a także aktualnego wsparcia technicznego, możemy od czasu do czasu udostępniać dane osobowe użytkowników naszym spółkom stowarzyszonym i/lub zaufanym partnerom biznesowym – takim jako zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności lub inne osoby. Gromadzimy i wykorzystujemy informacje, które użytkownik przekazuje bezpośrednio nam, naszym podmiotom stowarzyszonym lub jednemu z naszych zaufanych partnerów biznesowych, takie jak informacje, które użytkownik podaje, gdy uzyskuje dostęp, korzysta lub kupuje nasze produkty i usługi, informacje o tym, w jaki sposób użytkownik uzyskuje dostęp, nawiguje i korzysta z naszych produktów i usług oraz informacji, które użytkownik podaje podczas komunikowania się z nami, w tym w celu obsługi klienta. Możemy również przetwarzać i analizować informacje ze skanów przeprowadzanych przez użytkownika przy użyciu naszych produktów i usług, jak opisano poniżej.

Jeśli użytkownik korzysta z produktu lub usługi płatnej subskrypcji, jego nazwa użytkownika i hasło są wysyłane i odbierane podczas każdej komunikacji w celu zapewnienia bezpieczeństwa, uwierzytelniania i weryfikacji oraz w celu rozwiązania sporów dotyczących rozliczeń. Informacje o kartach płatniczych i inne informacje finansowe są gromadzone przez nas i nasze zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności.

Aby ułatwić odnowienie lub przywrócenie subskrypcji, my lub nasze zewnętrzne podmioty przetwarzające płatności możemy również przechowywać niefinansowe informacje kontaktowe oraz dzienniki wsparcia i skanowania dla klientów, których licencje wygasły.

Twoje dane osobowe będą przechowywane wyłącznie w celach jasnych i zgodnych z prawem. Wszystkie dane osobowe będą przetwarzane rzetelnie i zgodnie z celami, dla których zostały pozyskane.

Wykorzystujemy Twoje dane do następujących celów:

  • dostarczanie Państwu naszych produktów i usług;
  • określenie Twojej przydatności do naszych produktów i usług oraz personalizacji;
  • utrzymywanie i ulepszanie naszych produktów i usług oraz opracowywanie nowych;
  • administrowanie i zarządzanie produktami i usługami, które dostarczamy, aby zapewnić obsługę klienta, uwierzytelniać Cię jako użytkownika, obciążać Cię i przetwarzać płatności, badać spory i zapytania dotyczące rozliczeń, pobierać wszelkie kwoty, które możesz nam być winien, oraz realizować zamówienia na nasze produkty i usługi;
  • promowanie bezpieczeństwa i ochrony naszych produktów i usług, naszego personelu, innych użytkowników i członków społeczeństwa oraz badanie podejrzanych działań lub naruszeń naszych zasad;
  • dostarczanie informacji o naszych produktach i usługach oraz naszych powiązanych firm i podmiotów stowarzyszonych;
  • przeprowadzanie ankiet (zgodnie z Częścią E (Linki i Treści Osób Trzecich)) oraz analizy w celu poprawy i poprawy jakości oferowanych przez nas produktów i usług; i/lub
  • w zakresie dozwolonym lub wymaganym przez obowiązujące nas prawo lub regulacje lub wynikające z Twojej interakcji z nami.

Podstawy prawne

Opieramy się na wielu podstawach prawnych, aby gromadzić, wykorzystywać, udostępniać i w inny sposób przetwarzać informacje, które posiadamy o Tobie w celach opisanych w niniejszej Polityce prywatności. Te podstawy prawne obejmują:

  • co jest konieczne, aby umożliwić korzystanie z naszej strony internetowej, aplikacji, oprogramowania, usług i innych produktów;
  • w przypadku, gdy wyraziłeś zgodę na przetwarzanie, o ile ma to zastosowanie i/lub jest wymagane lub w inny sposób ogólnie dozwolone, które możesz odwołać w dowolnym momencie;
  • abyśmy mogli wywiązać się z obowiązku prawnego, nakazu sądowego lub do wykonywania praw lub obrony roszczeń prawnych;
  • gdy jest to konieczne, aby chronić swoje żywotne interesy lub interesy innych osób;
  • gdy jest to konieczne do zapewnienia wykonania umowy;
  • gdzie podałeś informacje w sposób jawny do publicznej wiadomości;
  • w razie potrzeby w interesie publicznym; i/lub
  • jeśli jest to konieczne do celów uzasadnionych interesów naszych lub osób trzecich.

Nasze uzasadnione interesy

Przetwarzamy Twoje dane w celu realizacji niektórych lub wszystkich następujących uzasadnionych interesów:

  • Dbanie o bezpieczeństwo produktów i usług: wykorzystujemy Twoje dane, ponieważ jest to konieczne do realizacji uzasadnionych interesów naszych i naszych klientów w zapewnianiu bezpieczeństwa naszych produktów i usług, na przykład poprzez wdrażanie i ulepszanie środków bezpieczeństwa i ochrony, ochronę przed naruszeniami bezpieczeństwa , oszustwa i spam.
  • Dostarczanie, ulepszanie i rozwijanie produktów i usług: Wykorzystujemy Twoje dane, aby dostarczać i dalej rozwijać produkty i usługi. Robimy to, ponieważ jest to konieczne do realizacji naszych uzasadnionych interesów polegających na ciągłym zapewnianiu bezpiecznej oferty wszystkim naszym klientom.
  • Zapewnianie bezproblemowych usług w naszej grupie firm: Tam, gdzie produkty i usługi wymagają zaangażowania naszych podmiotów stowarzyszonych, zależnych lub powiązanych, udostępniamy im Twoje dane w celu świadczenia, administrowania i ulepszania usług i produktów.

Pliki cookie i inne technologie śledzenia

My i nasi partnerzy, podmioty stowarzyszone i usługodawcy używamy plików cookie, sygnałów nawigacyjnych, znaczników, skryptów i powiązanych technologii (zwanych łącznie „Cookies” ) w celu dostarczania Państwu naszych produktów i usług. Uzyskując dostęp lub korzystając z naszych produktów lub usług, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie w sposób opisany w niniejszej Polityce prywatności. Nie korzystaj z naszych produktów lub usług, jeśli nie czujesz się komfortowo ze sposobem, w jaki używamy plików cookie.  

Co to jest plik cookie?

Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane z serwera i przechowywane na komputerze lub innym urządzeniu użytkownika. Gdy użytkownik odwiedza witrynę lub aplikację więcej niż raz, przeglądarka wysyła pliki cookie z powrotem do witryny lub aplikacji, umożliwiając witrynie lub aplikacji rozpoznanie użytkownika i zapamiętanie takich rzeczy, jak jego spersonalizowane dane i preferencje. Więcej informacji o plikach cookie oraz szczegóły dotyczące zarządzania nimi lub ich wyłączania można znaleźć na stronie https://www.aboutcookies.org .

Czy używamy plików cookie?

TAk. Możemy uzyskać informacje o ogólnym korzystaniu z Internetu za pomocą plików cookie, które są zwykle przechowywane na dysku twardym komputera lub na innym urządzeniu.

Kiedy używamy plików cookie?

Używamy plików cookie, gdy nawigujesz lub uzyskujesz dostęp do naszych produktów i usług. Na przykład, gdy wracasz na naszą stronę po zalogowaniu, Cookies przekazują informacje do naszej strony, aby strona zapamiętała Cię. Pliki cookie pomagają nam obsługiwać i ulepszać nasze produkty i usługi, uwierzytelniać Cię i dostarczać lepsze, bardziej spersonalizowane usługi.

Używamy również plików cookie, gdy korzystasz z części naszych usług, które umożliwiają zakup naszych produktów, takich jak funkcja koszyka na zakupy.

Jakie typy plików cookie używamy?

Używamy plików cookie głównie do obsługi, administrowania i bezpieczeństwa naszych produktów i usług, do ulepszania naszych produktów i usług, do analizowania trendów oraz do realizacji innych uzasadnionych celów administrowania naszymi usługami.

Obecnie używamy plików cookie w następujących celach:

  • Działanie naszej usługi: Używamy plików cookie do monitorowania sesji i danych o stanie, aby dowiedzieć się, w jaki sposób Ty i inni użytkownicy korzystacie z naszych usług i jak dobrze działają. Pozwala nam to identyfikować błędy, dowiedzieć się, jak działają nasze usługi oraz ulepszać i rozwijać nasze usługi z biegiem czasu. Używamy również plików cookie, aby zapamiętać, czy widziałeś nasz baner plików cookie.
  • Bezpieczeństwo: Używamy plików cookie, aby włączyć i wspierać nasze funkcje bezpieczeństwa oraz aby pomóc nam wykrywać złośliwe działania i naruszenia naszych Warunków sprzedaży i umowy licencyjnej użytkownika końcowego.
  • Preferencje: Używamy tymczasowych „sesyjnych” plików cookie, które umożliwiają Twojej przeglądarce zapamiętanie, które strony naszej witryny zostały już odwiedzone i jaki język wybrałeś. Informacje te mogą być wykorzystywane do ulepszania, administrowania i diagnozowania problemów z naszą witryną internetową i serwerami.  

Pliki cookie stron trzecich

Niektóre pliki cookie, które zostały ustawione w naszych usługach, mogą nie być powiązane lub kontrolowane przez nas i mogą pochodzić od jednego z naszych partnerów, podmiotów stowarzyszonych lub usługodawców. Nie kontrolujemy korzystania z tych plików cookie i nie możemy uzyskać do nich dostępu ze względu na sposób działania plików cookie, ponieważ dostęp do plików cookie może uzyskać tylko strona, która je pierwotnie ustawiła.

Aby uzyskać więcej informacji na temat tych plików cookie, należy sprawdzić witrynę internetową odpowiedniej strony trzeciej.

Jak odmówić użycia plików cookie

Możesz zmienić ustawienia przeglądarki lub aplikacji, aby Twoje urządzenie ostrzegało Cię za każdym razem, gdy wysyłany jest plik Cookie, lub wyłączyć wszystkie pliki cookie. Każda przeglądarka internetowa lub aplikacja jest inna, dlatego proszę zajrzeć do menu „pomoc” przeglądarki lub aplikacji, aby dowiedzieć się, jak modyfikować preferencje dotyczące plików cookie. Jeśli jednak wyłączysz pliki cookie, nie będziesz mieć dostępu do niektórych funkcji, które mogą sprawić, że przeglądanie naszej witryny i korzystanie z naszych usług będzie płynniejsze, a niektóre z naszych usług mogą być dla Ciebie niedostępne.

Jeśli chcesz zrezygnować z określonych plików cookie stron trzecich, zapoznaj się z odpowiednią witryną internetową lub polityką prywatności strony trzeciej, a także z ustawieniami plików cookie w przeglądarce.

Większość przeglądarek pozwala wybrać, czy akceptujesz pliki cookie, czy nie. Zamieściliśmy linki do niektórych stron preferencji dotyczących plików cookie w przeglądarkach internetowych:

Lista plików cookie

Poniżej znajduje się lista plików cookie, które są lub mogą być od czasu do czasu używane w naszych witrynach internetowych, usługach i produktach:

Niezbędny

Te pliki cookie są niezbędne do ogólnego działania naszych witryn/usług/produktów i umożliwiają poruszanie się po witrynach/usługach/produktach.

Źródło Nazwy plików cookie Zamiar Więcej informacji
EnigmaSoft autoplay_* ip2country jsCookieCheck redirect_country locale
ma_user_* ma_username_* ui_lang
Personalizacja użytkownika, preferencje i powiązane ustawienia. Więcej informacji na temat polityki prywatności EnigmaSoft i polityki plików cookie można znaleźć na stronie: https://www.enigmasoftware.com/enigmasoft-privacy-policy/

Reklama

Te pliki cookie są ogólnie związane z reklamami i wskaźnikami użytkowników i służą do poprawy dostarczania naszych witryn/usług/produktów do Ciebie.

Źródło Nazwy plików cookie Zamiar Więcej informacji
EnigmaSoft rd_campaign_id rd_media_partner_id rd_tracker_id rw_affiliate_id rw_session_id Pomiar i metryki związane z tym, jak odwiedzający korzystają, nawigują i wchodzą w interakcję z naszą witryną. Więcej informacji na temat polityki prywatności EnigmaSoft i polityki plików cookie można znaleźć na stronie: https://www.enigmasoftware.com/enigmasoft-privacy-policy/
Facebook _fbp Zwykle używany do określenia reklamy lub posta, w który użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki prywatności Facebooka można znaleźć na stronie: https://www.facebook.com/policy/cookies/ Więcej informacji na temat polityki prywatności Facebooka można znaleźć na stronie: https://www.facebook.com/about/ Prywatność
Google __Bezpieczny-3PAPISID __Bezpieczny-3PSID
__Bezpieczne-3PSIDCC
SIDCC
HSID
SID
SAPISID
APISID
1P_JAR
DV
Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki plików cookie Google można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/technologies/cookies Więcej informacji na temat polityki prywatności Google można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/privacy
DoubleClick od Google IDE Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki plików cookie DoubleClick (Google) można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/technologies/cookies Więcej informacji na temat polityki prywatności DoubleClick (Google) można znaleźć na stronie: https://policies.google .com/privacy Aby dostosować ustawienia reklam za pomocą DoubleClick, odwiedź: https://adssettings.google.com/authenticated
Bing firmy Microsoft SRCHHPGUSR
IPv6
_EDGE_S
_SS
SRCHUSR
MUID
SRCHD
IDENTYFIKATOR
_HPVN
MUIDB
Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Aby uzyskać więcej informacji na temat polityki prywatności / plików cookie Bing (Microsoft), odwiedź: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement Aby dostosować ustawienia reklam w Bing, odwiedź: https://account.microsoft .com/prywatność/ustawienia-reklam/
Kora m-tz
m-wczesny_v
m-b_strict
SM
m-b_lax
mb
m-uid
m-css_v
m-ans_frontend_early_version
Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki plików cookie Quora można znaleźć na stronie: https://www.quora.com/about/cookies Więcej informacji na temat polityki prywatności Quora można znaleźć na stronie: https://www.quora.com/about/privacy
LinkedIn firmy Microsoft AMCV_*
AMCVS_*
lidc
lissc
bciasteczko
język
G_ENABLED_IDPS JSESSIONID
bscookie
Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki dotyczącej plików cookie LinkedIn można znaleźć na stronie: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy Więcej informacji na temat polityki prywatności LinkedIn można znaleźć na stronie: https://www.linkedin.com/legal /Polityka prywatności
Świergot _twitter_sess
ct0
identyfikator_gościa
personalizacja_id
g
Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki dotyczącej plików cookie Twittera można znaleźć na stronie: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies Więcej informacji na temat polityki prywatności Twittera można znaleźć na stronie: https://twitter .com/en/privacy Aby dostosować ustawienia reklam na Twitterze, odwiedź: https://help.twitter.com/en/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads
YouTube od Google YSC
ODWIEDZAJĄCY_INFO1_NA ŻYWO
Zwykle używany do określenia reklamy, którą użytkownik kliknął, aby przejść do naszej witryny. Więcej informacji na temat polityki plików cookie Google można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/technologies/cookies Więcej informacji na temat polityki prywatności Google można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/privacy

Wydajność, analityka i badania

Te pliki cookie ogólnie odnoszą się do analiz, które służą nam do ulepszania i ulepszania dostarczania i udostępniania naszych witryn/usług/produktów użytkownikom.

Źródło Nazwy plików cookie Zamiar Więcej informacji
Alexa Analytics __asc __auc Pomiar i metryki związane z tym, jak odwiedzający korzystają, nawigują i wchodzą w interakcję z naszą witryną. Aby uzyskać więcej informacji na temat polityki prywatności / plików cookie Alexa, odwiedź: https://www.alexa.com/help/privacy
Google Analytics _ga _gat_UA-*
_kołowacizna
Pomiar i metryki związane z tym, jak odwiedzający korzystają, nawigują i wchodzą w interakcję z naszą witryną. Więcej informacji na temat polityki plików cookie Google można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/technologies/cookies Więcej informacji na temat polityki prywatności Google można znaleźć na stronie: https://policies.google.com/privacy z plików cookie Google Analytics dla wszystkich witryn, odwiedź: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Leadfeeder _lfa Pomiar i metryki związane z tym, jak odwiedzający korzystają, nawigują i wchodzą w interakcję z naszą witryną. Więcej informacji na temat polityki cookies Leadfeeder można znaleźć na stronie: https://www.leadfeeder.com/cookies-and-tracking/ Więcej informacji na temat polityki prywatności Leadfeeder można znaleźć na stronie: https://www.leadfeeder.com/ Prywatność/

Pliki dziennika

Podobnie jak większość witryn internetowych, nasze serwery wykorzystują pliki dziennika do analizowania trendów, administrowania witryną, zbiorczego śledzenia ruchu użytkowników i gromadzenia szerokich informacji demograficznych do celów zbiorczych. Możemy śledzić informacje, które dostarcza nam Twoja przeglądarka lub korzystanie z naszych produktów (w tym pewne dane nawigacyjne i/lub behawioralne), aby pomóc nam ulepszyć i rozwinąć nasz produkt (y) oraz zapewnić ulepszone usługi i zaktualizować informacje naszym użytkownikom . Informacje te mogą obejmować adresy protokołu internetowego (IP), typ przeglądarki, dostawcę usług internetowych (ISP), strony odsyłające/wyjścia, pliki przeglądane w naszej witrynie (np. strony HTML, grafika itp.), system operacyjny, datę/godzinę stempel i/lub dane strumienia kliknięć. Aby z czasem ulepszać nasze produkty i rozważać strategie dostarczania aktualnych produktów użytkownikom, korzystamy z usług śledzenia. Mogą to być Google, Microsoft, Facebook i Alexa. Od czasu do czasu stosujemy również śledzenie środków analitycznych w zakresie korzystania z naszych produktów oraz produktów naszych spółek stowarzyszonych lub zaufanych partnerów biznesowych w celu dostarczania produktów wysokiej jakości i ulepszania naszych produktów oraz dostarczania informacji o dostępnych produktach i usługach . Możemy również wykorzystywać Dane w celu zapewnienia wsparcia i pomocy technicznej. Powyższe informacje mogą być powiązane z Twoim kontem w zależności od naszych różnych metod śledzenia w celu ulepszenia naszych produktów i usług oraz wspierania Twojego użytkowania.

Treści użytkownika

Możemy gromadzić treści użytkownika i/lub powiązane dane (w tym dane nawigacyjne i/lub behawioralne), które mogą być przesyłane, przetwarzane lub przechowywane za pomocą naszych produktów. Możemy również zbierać informacje o plikach na Twoim urządzeniu, na przykład nazwę pliku, rozszerzenie pliku, rozmiar pliku i nazwę folderu, a także aktywność związaną z wyszukiwaniem i dostępem do Twoich danych/plików.

Dane urządzenia

Zbieramy informacje techniczne o typie urządzenia, z którego korzystasz, aby uzyskać dostęp do naszych produktów, takie jak typ urządzenia, adres IP lub identyfikator sprzętu w celu aktywacji kont lub świadczenia usług wsparcia.

Flash LSO

Możemy używać lokalnych obiektów udostępnionych (LSO), takich jak Flash, do przechowywania informacji o treści i preferencji. Strony trzecie, z którymi współpracujemy, aby zapewnić określone funkcje w naszej witrynie internetowej lub wyświetlać reklamy w oparciu o aktywność przeglądania sieci Web, mogą wykorzystywać LSO, takie jak Flash, do zbierania i przechowywania informacji. Różne przeglądarki mogą oferować własne narzędzia do zarządzania do usuwania LSO HTML5. Aby zarządzać obiektami Flash LSO, odwiedź stronę https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html .

Reklama

Zawsze masz wybór, czy i jak wchodzisz w interakcję z reklamą (na przykład klikając, aby dowiedzieć się więcej o ofercie). Zgadzasz się, że podczas użytkowania lub dostępu nasze produkty mogą wyświetlać reklamy innych naszych produktów i ofert. Możemy również umieszczać reklamy naszych produktów na różnych witrynach i platformach stron trzecich, w wyniku czego możesz zobaczyć reklamy naszych produktów podczas odwiedzania Google, YouTube, Facebook i/lub wielu innych witryn i platform. Możemy poprosić właścicieli tych witryn/platform o prezentowanie naszych reklam określonym grupom demograficznym, na przykład kobietom powyżej 25 roku życia lub wszystkim odwiedzającym witrynę, którzy znajdują się w Irlandii. Witryny/platformy stron trzecich mogą wykorzystywać informacje, które już posiadają o użytkowniku, lub mogą umieszczać pliki cookie lub podobne technologie śledzenia w przeglądarce użytkownika, aby zdecydować, jakie reklamy zobaczy użytkownik, w tym potencjalnie nasze reklamy. Jeśli chcesz zrezygnować z reklam opartych na zainteresowaniach i znajdujesz się w Unii Europejskiej, odwiedź następujący adres URL: https://www.youronlinechoices.eu . Jeśli znajdujesz się gdziekolwiek indziej, odwiedź następujący adres URL: https://optout.aboutads.info . Nadal będziesz widzieć reklamy, ale reklamy, które zobaczysz, będą prawdopodobnie mniej dopasowane do Ciebie i Twoich zainteresowań. Jeśli użytkownik ma jakiekolwiek pytania lub wątpliwości dotyczące reklam, które widzi na którejkolwiek z tych witryn/platform osób trzecich lub jeśli ma ogólne pytania dotyczące praktyk ochrony prywatności tych witryn, zachęcamy go do zapoznania się z polityką prywatności tych witryn lub do zapytania właściciele tych witryn.

Marketing

Za Twoją zgodą, jeśli ma to zastosowanie i/lub jest wymagane lub w inny sposób ogólnie dozwolony, możemy wykorzystywać Twoje dane dla nas, naszych spółek stowarzyszonych i/lub zaufanych partnerów biznesowych/komercyjnych, aby skontaktować się z Tobą i/lub wysłać Ci materiały promocyjne/marketingowe komunikacji i/lub bezpośredniego kontaktu z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej, poczty, telefonu, telefonu komórkowego, wiadomości tekstowej, SMS lub innych środków elektronicznych w dowolnym celu, w tym w celu przekazywania informacji o różnych aplikacjach, usługach, produktach, ofertach specjalnych, zniżkach, kuponach, aktualnościach, i wydarzenia, które mogą Cię zainteresować. Masz prawo poprosić nas o zaprzestanie przetwarzania Twoich danych osobowych w celach marketingu bezpośredniego. Jeśli chcesz skorzystać z tego prawa, możesz postępować zgodnie z naszymi instrukcjami rezygnacji z subskrypcji, które znajdują się na naszej stronie internetowej. Instrukcje „Anuluj subskrypcję” lub link „Anuluj subskrypcję” w komunikacji marketingowej, aby nam doradzić.

Ogłoszenia serwisowe

W rzadkich przypadkach konieczne jest rozesłanie ogłoszenia stricte serwisowego. Na przykład, jeśli nasza usługa zostanie tymczasowo zawieszona z powodu konserwacji, możemy wysłać użytkownikom wiadomość e-mail. Komunikaty te nie mają charakteru promocyjnego.

Obsługa klienta

Regularnie komunikujemy się z użytkownikami w celu świadczenia żądanych usług oraz w sprawach związanych z ich kontami. Odpowiadamy mailowo lub telefonicznie, zgodnie z życzeniem użytkowników.

spam

ESG ma politykę zerowej tolerancji dla nadużyć.

Udostępnianie informacji

Będziemy udostępniać Twoje dane osobowe stronom trzecim wyłącznie w sposób opisany w niniejszej Polityce prywatności. Nie sprzedajemy informacji umożliwiających identyfikację użytkownika stronom trzecim, ponieważ rozumiemy, że termin ten jest powszechnie lub zwykle używany w naszej działalności. Należy pamiętać, że sądy słuszności, takie jak amerykańskie sądy upadłościowe, mogą w pewnych okolicznościach zezwolić na sprzedaż lub przekazanie danych osobowych osobie trzeciej. Informacje, które od Ciebie zbieramy, mogą być przekazywane stronom trzecim w związku z prowadzeniem naszej działalności. Mogą być również przetwarzane przez te strony trzecie i/lub przez nas i ich odpowiednich pracowników i usługodawców. Podejmiemy kroki w celu zapewnienia, że te osoby trzecie będą przetwarzać dane wyłącznie zgodnie z naszymi instrukcjami i podejmą odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony Twoich danych. Przesyłając swoje dane, wyrażasz zgodę na przekazanie, przechowywanie lub przetwarzanie przez nas Twoich danych osobowych. Możemy ujawnić Twoje dane następującym stronom trzecim:

  • naszym powiązanym spółkom, spółkom zależnym, filiom lub naszym partnerom dystrybucyjnym lub handlowym oraz innym przedsiębiorstwom, z którymi współpracujemy;
  • naszym profesjonalnym doradcom, aby służyli nam radą;
  • zewnętrzni dostawcy usług, tacy jak nasi przetwarzający płatności, jeśli jest to konieczne, aby świadczyć nam usługi lub dostarczać produkty i usługi, o które prosiłeś;
  • naszym dostawcom technologii, w tym tym, którzy przechowują Twoje dane w naszym imieniu i zapewniają nam określone wsparcie informatyczne i profesjonalne usługi informatyczne; i/lub
  • partnerzy biznesowi i/lub potencjalni nabywcy lub inwestorzy (oraz nasi i/lub ich doradcy) w kontekście ułatwiania lub wdrażania reorganizacji działalności lub przeniesienia/sprzedaży całości lub części naszych aktywów lub działalności.

Tam, gdzie jest to wymagane lub dozwolone przez prawo, zastrzegamy sobie prawo do ujawnienia danych osobowych bez Twojej zgody i/lub bez konsultacji z Tobą, gdy uważamy, że jest to właściwe dla wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, w celu ochrony bezpieczeństwa naszych produktów, usług, systemów i powiązanych technologii, aby zapobiegać i minimalizować skutki oszustw oraz w inny sposób chronić nasze uzasadnione interesy i/lub uzasadnione interesy naszych pracowników, użytkowników lub członków społeczeństwa. Podczas korzystania z naszych produktów możesz zostać przekierowany za pośrednictwem łącza do stron internetowych osób trzecich. Korzystanie z tych witryn internetowych i wszelkich powiązanych usług będzie podlegać warunkom użytkowania, umowom EULA, zasadom prywatności, wymogom prawnym, zasadom dotyczącym plików cookie i/lub innym warunkom/warunkom i zasadom tych stron trzecich. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności i warunkami tych witryn, ponieważ nie ponosimy za nie odpowiedzialności.

Międzynarodowe transfery danych

Działamy globalnie. W związku z tym Twoje dane osobowe mogą być przesyłane i przechowywane w krajach poza Twoją lokalizacją, które podlegają różnym standardom ochrony danych. Podejmiemy odpowiednie kroki w celu zapewnienia, że przekazywanie danych osobowych jest zgodne z obowiązującym prawem i jest starannie zarządzane w celu ochrony Twoich praw i interesów związanych z prywatnością, a transfery są ograniczone do krajów, które są uznawane za zapewniające odpowiedni poziom ochrony prawnej lub w których my możesz mieć pewność, że istnieją alternatywne rozwiązania w celu ochrony Twoich praw do prywatności. W związku z tym, gdy przekazujemy Twoje dane osobowe poza ESG lub stronom trzecim, które mogą pomóc nam w dostarczaniu naszych produktów, uzyskujemy od nich zobowiązania umowne w celu ochrony Twoich danych osobowych; lub gdy otrzymujemy prośby o informacje od organów ścigania lub organów regulacyjnych, uważnie je rozpatrujemy przed ujawnieniem jakichkolwiek danych osobowych. Masz prawo skontaktować się z nami, aby uzyskać więcej informacji na temat zabezpieczeń, które wprowadziliśmy, aby zapewnić odpowiednią ochronę Twoich danych osobowych podczas ich przesyłania zgodnie z opisem w sekcji.

Zastrzeżenia prawne

Chociaż dokładamy wszelkich starań, aby chronić prywatność użytkowników, możemy być zmuszeni do ujawnienia danych osobowych, gdy jest to wymagane przez prawo, w przypadku gdy jesteśmy przekonani w dobrej wierze, że takie działanie jest konieczne, aby wykonać toczące się postępowanie sądowe, nakaz sądowy lub proces sądowy. na naszej stronie internetowej lub gdy wierzymy w dobrej wierze, że ujawnienie jest konieczne w celu ochrony naszych praw, ochrony Twojego bezpieczeństwa, bezpieczeństwa innych osób lub zbadania oszustwa. Na przykład ESG może ujawnić dane osobowe organom ścigania, innym urzędnikom państwowym lub stronom trzecim w odpowiedzi na wezwania do sądu w sprawach karnych lub cywilnych. W niektórych sytuacjach ESG może być zobowiązana do ujawnienia danych osobowych w odpowiedzi na zgodne z prawem żądania władz publicznych, w tym w celu spełnienia wymogów bezpieczeństwa narodowego lub egzekwowania prawa.

Pośrednicy zewnętrzni

Jak już wspomniano, korzystamy z usług co najmniej jednej strony trzeciej i/lub zaufanych partnerów biznesowych do przetwarzania kart kredytowych/płatności w celu wystawiania rachunków użytkownikom za towary i usługi. Firmy te nie przechowują, nie udostępniają, nie przechowują ani nie wykorzystują informacji umożliwiających identyfikację osób do jakichkolwiek celów drugorzędnych. Firmy te są upoważnione do wykorzystywania Twoich danych osobowych tylko w zakresie niezbędnym do świadczenia nam tych usług.

Przemiany biznesowe

W przypadku, gdy ESG przechodzi transformację biznesową, taką jak fuzja, przejęcie przez inną firmę lub sprzedaż części jej aktywów, informacje umożliwiające identyfikację użytkowników będą w większości przypadków częścią przeniesionych aktywów. Użytkownicy zostaną powiadomieni przed zmianą własności lub kontroli nad swoimi danymi osobowymi. Jeśli w wyniku zmiany biznesowej dane osobowe użytkowników będą wykorzystywane w sposób inny niż określony w momencie ich gromadzenia, będą mieli możliwość nieużywania ich informacji w inny sposób, jak opisano w sekcja powiadamiania o zmianach, poniżej.

Spinki do mankietów

Witryny internetowe ESG zawierają łącza do innych witryn. Należy pamiętać, że ESG nie ponosi odpowiedzialności za praktyki dotyczące prywatności takich innych witryn. Zachęcamy naszych użytkowników, aby byli świadomi, kiedy opuszczają nasze witryny i zapoznali się z polityką prywatności każdej witryny internetowej, która gromadzi informacje umożliwiające identyfikację osób. Niniejsza polityka prywatności dotyczy wyłącznie informacji gromadzonych przez strony internetowe ESG. ESG utrzymuje relacje reklamowe i partnerskie z dziesiątkami witryn stron trzecich, które przyciągają zainteresowane strony do naszych witryn. Informacje gromadzone na tych stronach nie są objęte niniejszą polityką.

Ankiety

Okresowo nasza witryna może prosić użytkowników o informacje za pośrednictwem ankiet. Uczestnictwo w tych ankietach jest całkowicie dobrowolne, a zatem użytkownik ma wybór, czy ujawnić te informacje. Żądane informacje zazwyczaj obejmują dane kontaktowe (takie jak imię i nazwisko oraz adres) oraz dane demograficzne (takie jak kod pocztowy). Informacje z ankiet będą wykorzystywane do celów monitorowania lub poprawy korzystania i satysfakcji z usług ESG. Informacje umożliwiające identyfikację użytkowników nie są udostępniane stronom trzecim. Chociaż możemy korzystać z usług pośrednika do przeprowadzania tych ankiet, nie mogą oni wykorzystywać danych osobowych klientów do żadnych drugorzędnych celów.

Blog

Nasza witryna internetowa może oferować publicznie dostępne blogi. Należy mieć świadomość, że wszelkie informacje podane w tych obszarach mogą być odczytywane, gromadzone i wykorzystywane przez inne osoby, które mają do nich dostęp. Aby zażądać usunięcia swoich danych osobowych z naszego bloga lub forum społecznościowego, skontaktuj się z nami pod adresem support@enigmasoftware.com . W niektórych przypadkach możemy nie być w stanie usunąć Twoich danych osobowych, w takim przypadku poinformujemy Cię, czy nie możemy tego zrobić i dlaczego.

Widżety mediów społecznościowych

Nasza witryna internetowa zawiera funkcje mediów społecznościowych, takie jak przycisk i widżety „Lubię to” Facebooka oraz przycisk „Udostępnij to” lub interaktywne miniprogramy, które działają w naszej witrynie. Funkcje te mogą gromadzić Twój adres IP, odwiedzaną stronę w naszej witrynie i mogą ustawić plik cookie, aby umożliwić prawidłowe działanie funkcji. Funkcje i widżety mediów społecznościowych są hostowane przez stronę trzecią lub bezpośrednio w naszej witrynie. Twoje interakcje z tymi funkcjami podlegają polityce prywatności firmy, która je udostępnia.

Bezpieczeństwo

ESG podejmuje wszelkie uzasadnione środki ostrożności, aby chronić informacje swoich użytkowników. Gdy użytkownicy przesyłają poufne informacje za pośrednictwem witryn internetowych ESG, ich informacje są chronione zarówno w trybie online, jak i offline. Kiedy nasze formularze rejestracyjne/zamówienia proszą użytkowników o wprowadzenie poufnych informacji (takich jak numer karty kredytowej), informacje te są szyfrowane i chronione za pomocą standardowego w branży protokołu szyfrowania – SSL. Na bezpiecznej stronie, takiej jak nasz płatny formularz zamówienia, ikona kłódki na dole przeglądarek internetowych, takich jak Microsoft Internet Explorer, zostaje zablokowana, a nie odblokowana lub otwarta, gdy użytkownicy po prostu „surfują”. Chociaż używamy szyfrowania SSL do ochrony poufnych informacji w Internecie, stosujemy również środki bezpieczeństwa w celu ochrony informacji o użytkownikach w trybie offline. Wszystkie informacje naszych użytkowników, nie tylko wymienione powyżej poufne informacje, są ograniczone na naszych serwerach. Tylko pracownicy, którzy potrzebują tych informacji do wykonywania określonej pracy (na przykład nasi pracownicy rozliczeniowi lub przedstawiciel obsługi klienta) mają dostęp do danych osobowych. Wreszcie serwery przechowujące informacje umożliwiające identyfikację osób znajdują się w bezpiecznym środowisku. Przestrzegamy ogólnie przyjętych standardów, aby chronić przekazywane nam informacje umożliwiające identyfikację, zarówno podczas transmisji, jak i po jej otrzymaniu. Żadna metoda transmisji przez Internet ani metoda elektronicznego przechowywania nie jest jednak w 100% bezpieczna. Dlatego nie możemy zagwarantować jej absolutnego bezpieczeństwa. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące bezpieczeństwa w naszej witrynie internetowej, możesz skontaktować się z nami pod adresem support@enigmasoftware.com .

Uzupełnianie informacji

Aby ESG prawidłowo wypełniało swoje zobowiązania wobec użytkowników, konieczne jest uzupełnienie otrzymywanych przez nas informacji o informacje ze źródeł zewnętrznych. ESG weryfikuje adres rozliczeniowy przy wszystkich transakcjach kartą kredytową i może uzyskać raporty kredytowe dla niektórych klientów korporacyjnych. Informacje uzyskane z tych źródeł zewnętrznych są utrzymywane w sposób zgodny z Polityką prywatności ESG.

Poprawianie/aktualizacja/usuwanie/dezaktywacja danych osobowych

Na żądanie ESG przekaże Ci informacje o tym, czy przechowujemy jakiekolwiek Twoje dane osobowe. W przypadku zmiany danych osobowych użytkownika (takich jak kod pocztowy, numer telefonu, e-mail lub adres pocztowy) lub jeżeli użytkownik nie chce już naszej usługi, zapewniamy możliwość poprawienia, aktualizacji lub usunięcia/dezaktywacji danych osobowych użytkownika. Możesz dokonać zmiany, uzyskując dostęp do swojego konta online lub kontaktując się z nami telefonicznie lub pocztą, korzystając z danych kontaktowych wymienionych poniżej. Odpowiemy na Twoją prośbę o dostęp w ciągu 30 dni. Będziemy przechowywać Twoje dane tak długo, jak Twoje konto będzie aktywne lub gdy będzie to konieczne do świadczenia Ci usług. Zachowamy i wykorzystamy Twoje dane, jeśli będzie to konieczne do wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, rozwiązywania sporów i egzekwowania naszych umów. W rezultacie niektóre dane i/lub historyczne rejestry rozliczeń klientów mogą być przechowywane przez dłuższy czas przez ESG i zewnętrzne firmy przetwarzające płatności. Nie będziemy łączyć Twoich danych osobowych z informacjami nieosobowymi w celu marketingu preferencji online bez uzyskania Twojej zgody. Zobowiązujemy się do przeprowadzania okresowych przeglądów przechowywanych przez nas danych osobowych, aby upewnić się, że dane osobowe nie są przechowywane dłużej, niż jest to konieczne. W niektórych przypadkach możemy usunąć niektóre Twoje dane osobowe, które posiadamy, gdy przestaniesz korzystać z naszych produktów.

Powiadomienie o zmianach

Jeśli zdecydujemy się zmienić naszą politykę prywatności, opublikujemy te zmiany w niniejszej polityce prywatności i w innych miejscach, które uznamy za stosowne, aby nasi użytkownicy zawsze byli świadomi, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je wykorzystujemy i w jakich okolicznościach, jeśli w ogóle , ujawniamy to. Będziemy wykorzystywać informacje zgodnie z polityką prywatności, w ramach której zostały zebrane informacje. Jeśli jednak zamierzamy wykorzystać dane osobowe użytkowników w sposób inny niż podany w momencie ich gromadzenia, powiadomimy użytkowników pocztą elektroniczną lub za pomocą powiadomienia na naszej stronie internetowej przed wejściem zmiany w życie. Powiadomimy również użytkowników za pośrednictwem mechanizmu w aplikacji, zanim zmiana zacznie obowiązywać. Użytkownicy będą mieli wybór, czy będziemy wykorzystywać ich informacje w ten inny sposób. Ponadto, jeśli dokonamy istotnej zmiany w naszej polityce prywatności, która nie wpłynie na informacje o użytkownikach już przechowywane w naszej bazie danych, umieścimy wyraźne powiadomienie na naszej stronie internetowej oraz za pośrednictwem mechanizmu w aplikacji powiadamiającego użytkowników o zmianie. Ogólne rozporządzenie o ochronie danych (UE) 2016/679 („RODO”) zapewnia dodatkowe prawa mieszkańcom Unii Europejskiej. Prawa te obejmują prawo dostępu do niektórych przetwarzanych przez nas danych osobowych, ich poprawiania, przenoszenia na inną stronę oraz usuwania niektórych przetwarzanych przez nas danych osobowych, a także prawo do wniesienia skargi do organów nadzorczych UE. Jeśli jesteś mieszkańcem Unii Europejskiej, żadne z postanowień niniejszej polityki nie wpływa na Twoje prawa do powoływania się na jakiekolwiek obowiązujące prawo Unii Europejskiej dotyczące ochrony danych, w tym ogólne rozporządzenie o ochronie danych („RODO ”). W stosownych przypadkach działamy jako administrator danych, gdy dostarczamy produkty. W zakresie i w przypadku, gdy możemy być podmiotem przetwarzającym dane dla naszych podmiotów stowarzyszonych i/lub zaufanych partnerów biznesowych, będziemy przetwarzać dane osobowe zgodnie z obowiązującą polityką prywatności lub instrukcjami.

Nie śledź („DNT”)

Możemy nie rozpoznać sygnałów Do Not Track („DNT”) z Twojej przeglądarki lub urządzenia. Nie ma jeszcze powszechnie akceptowanego standardu interpretacji i reagowania na sygnały DNT, które często są sprzeczne z innymi ustawieniami. Jeśli zostanie ustalone standardowe podejście, ponownie zbadamy, w jaki sposób możemy odpowiednio zareagować na sygnały DNT.

Informacja dla konsumentów/mieszkańców stanu Kalifornia

1. Kalifornijska ustawa o ochronie prywatności konsumentów z 2018 r. („CCPA”) Zgodnie z ustawą CCPA kalifornijscy konsumenci mają następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych:

  • prawo do zauważenia
  • prawo dostępu
  • prawo do żądania usunięcia
  • prawo do rezygnacji ze sprzedaży danych osobowych
  • prawo do równych usług i cen

W zależności od indywidualnych okoliczności użytkownika i naszej działalności biznesowej, dla konsumentów naszych produktów w Kalifornii mogą przysługiwać następujące prawa: Prawo do powiadomienia oznacza, że firma jest zobowiązana do poinformowania konsumentów w punkcie zbierania danych osobowych konsumenta lub przed nim. informacje, które będą gromadzone oraz cele, dla których te kategorie danych osobowych będą wykorzystywane. (Niniejsza Polityka Prywatności zawiera informacje o naszych praktykach.) Prawo dostępu oznacza, że konsumenci mają prawo zażądać, aby firma ujawniła kategorie gromadzonych danych osobowych, kategorie źródeł, z których gromadzone są dane osobowe, działalność w celu komercyjnym, kategorie stron trzecich, którym firma udostępnia dane osobowe, oraz konkretne informacje o konsumentach, które firma posiada. (Niniejsza Polityka Prywatności zawiera informacje o naszych praktykach.) Prawo do żądania usunięcia oznacza, że konsumenci mają prawo zażądać, aby firma usunęła dane osobowe, które zostały zebrane od konsumenta (z pewnymi określonymi wyjątkami dozwolonymi przez prawo). Prawo do rezygnacji oznacza prawo konsumentów do nakazania przedsiębiorstwom zaprzestania sprzedaży ich danych osobowych stronom trzecim. Nie sprzedajemy Twoich danych osobowych. Ujawniamy tylko niektóre Twoje dane osobowe, aby zaoferować Ci usługi Enigma Software Group USA, LLC, naszych spółek zależnych i/lub zaufanych partnerów biznesowych, jak wyjaśniono w niniejszej Polityce prywatności i/lub obowiązującej umowie EULA/TOS. Prawo do równych usług i cen zakazuje przedsiębiorstwom dyskryminowania konsumentów korzystających ze swoich praw wynikających z CCPA. Dziś nasze usługi w tym zakresie są bezpłatne. Jeśli powyższe prawa CCPA zaczną obowiązywać, w zależności od okoliczności, możesz również mieć prawo do wyznaczenia upoważnionego przedstawiciela do składania wniosków w ramach CCPA w Twoim imieniu. Prawo do wyznaczenia przez Ciebie pełnomocnika, jeśli stanie się dostępne, będzie uwarunkowane i uzależnione od przedłożenia pełnomocnictwa wyznaczającego pełnomocnika oraz od prawidłowego sporządzenia przez Ciebie odpowiedniego dokumentu potwierdzającego takie powołanie, w odpowiedniej formie zapewnienie prawidłowego stosowania prawa. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące CCPA i wyżej wymienionych, skontaktuj się z nami pod adresem support@enigmasoftware.com lub zadzwoń pod numer +1 (888) 360-0646 i wpisz w wierszu tematu „Request for California Privacy Information” oraz w treści wiadomości.

2. California Shine The Light Przepisy

Zgodnie z kalifornijskim prawem „Shine the Light” mieszkańcy Kalifornii, którzy podają określone dane osobowe w związku z uzyskiwaniem produktów lub usług do użytku osobistego, rodzinnego lub domowego, mają prawo zażądać od nas i uzyskać od nas raz w roku kalendarzowym informacji o udostępnionych przez nas informacjach. z innymi firmami do własnych celów marketingu bezpośredniego. W stosownych przypadkach informacje te obejmowałyby kategorie informacji oraz nazwy i adresy firm, którym udostępniliśmy informacje za bezpośrednio poprzedzający rok kalendarzowy. Aby uzyskać te informacje, skontaktuj się z nami pod adresem support@enigmasoftware.com lub zadzwoń pod numer +1 (888) 360-0646, wpisując w temacie i treści wiadomości „Wniosek o informacje dotyczące prywatności w Kalifornii”. W odpowiedzi prześlemy wymagane informacje na Twój adres e-mail. Należy pamiętać, że nie wszystkie udostępnianie informacji jest objęte wymogami „Shine the Light” i tylko informacje dotyczące udostępniania objętego zostaną uwzględnione w naszej odpowiedzi. Możemy poprosić o dodatkowe informacje w celu zweryfikowania Twojej tożsamości. Informacja o prawach konsumenta. Zgodnie z sekcją 1789.3 kodeksu cywilnego stanu Kalifornia niniejszym przekazujemy mieszkańcom stanu Kalifornia następujące szczegółowe informacje dotyczące praw konsumenta:

  • Ta strona internetowa jest własnością i jest zarządzana przez EnigmaSoft Limited/Enigma Software Group USA, LLC.
  • O ile wyraźnie nie zaznaczono inaczej, ta strona internetowa jest udostępniana bezpłatnie.
  • Aby złożyć skargę dotyczącą tej witryny lub uzyskać dalsze informacje dotyczące korzystania z tej witryny, skontaktuj się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem support@enigmasoftware.com lub zadzwoń pod numer +1 (888) 360-0646. Możesz również skontaktować się z Działem Obsługi Zażaleń Wydziału Usług Konsumenckich Kalifornijskiego Departamentu Spraw Konsumenckich pisemnie pod adresem 400 R Street, Suite 1080, Sacramento, California 95814 lub telefonicznie pod numerem (916) 445-1254 lub (800) 952- 5210.

Informacje kontaktowe

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, komentarze lub prośby dotyczące niniejszej Polityki prywatności lub zarządzania przez nas Twoimi danymi osobowymi i/lub potencjalnych praw wynikających z RODO, napisz do nas na adres support@enigmasoftware.com lub napisz do nas na poniższy adres. Enigma Software Group USA, LLC Do wiadomości: Dział Obsługi Klienta 3000 Gulf to Bay Blvd. Clearwater, FL 33759 USA Proszę wpisać lub wpisać w temacie i treści prośby „Prośba o zachowanie prywatności” i wyjaśnić charakter prośby.